ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ. Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ηρακλείου.

 

Αλεξάκης Μιχαήλ
στο Νομό Ηρακλείου
Γεννήθηκε, το 1962 στα Χανιά, όπου και διαμένει. Απόγονος ιστορικής οικογένειας της Κρήτης, που προσέφερε πολλά στον Μακεδονικό Αγώνα.
Απόφοιτος Τεχνικής σχολής Χανίων «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», στην ειδικότητα Μηχανικών Αυτοκινήτων. Φοίτησε στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, παρακολουθώντας μαθήματα Ψυχολογίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, που αφορούν την προώθηση των πωλήσεων ακινήτων, τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας και την εκτίμηση ακινήτων.
Ως μηχανικός αυτοκινήτων, διατηρούσε, επί σειρά ετών, κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών και συνεργείο αυτοκινήτων, ως αντιπρόσωπος της DAIHATSU και αργότερα της SEAT, στα Χανιά. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Χανίων, από το 1999 έως το 2003.
Είναι μεσίτης αστικών συμβάσεων και εκτιμητής, σύμβουλος διαχείρισης ακινήτων και κατασκευαστής. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΜΕΝΟΧ, Συλλόγου Μεσιτών Ν. Χανίων.
Ασχολείται παράλληλα με τη ζωγραφική. Μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, Σκλαβενίτη, Ξενάκη κ.ά. Έχει στο ενεργητικό του τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Το τελευταίο διάστημα, οι εκθέσεις του έχουν φιλανθρωπικό σκοπό.
Από το 1994 έως το 2012, ήταν Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της «Νέας Δημοκρατίας» του Δήμου Αποκόρωνα και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΝΟΔΕ Χανίων, στη θέση του υπεύθυνου τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπεύθυνου για τον Νομό Χανίων.
Διετέλεσε, επί δύο συνεχείς τετραετίες, Δημοτικός Σύμβουλος, την μια τετραετία Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Κρυονερίδας.
Την 15/6/2016, προσχωρεί στη «Νέα Δεξιά», στο πλευρό του Φαήλου Κρανιδιώτη, με καθήκοντα επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Κρήτης, για τον συντονισμό των μελών της «Νέα Δεξιάς» του νησιού.
Στις τελευταίες Ευρωεκλογές, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη «Νέα Δεξιά».
Προηγούμενο άρθροΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ. Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΓύφτικες πολιτικές. Του Φαήλου Κρανιδιώτη.