ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Α’ Ανατολικής Αττικής.

 

Αγγελόπουλος Αθανάσιος
στην Α’ Ανατολικής Αττικής
Ο Θανάσης Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Ζ’ Λυκείου Αθηνών, σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, απ’ όπου αποφοίτησε, το 1986, και στη συνέχεια, με υποτροφία, σε μεταπτυχιακά, στο Cranfield University (UK), με αντικείμενο εφαρμοσμένες ενεργειακές επεμβάσεις και διαχείριση περιβάλλοντος (1987).
Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό (1988-1990).
Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών ενέργειας, ειδικών βιομηχανικών επενδύσεων, μελετών κτιριακών και ενεργειακών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και σε αναπτύξεις ακινήτων, συνολικού προϋπολογισμού έργων πλέον των 2 δις €. Γνωρίζει καλά Αγγλικά και Γαλλικά και ικανοποιητικά Γερμανικά. Είναι μέλος του ΤΕΕ.
Με έντονη αθλητική δραστηριότητα, αρχικά στην ποδηλασία, στη συνέχεια σε αγώνες του Μαραθωνίου δρόμου και, από το 2021, σε αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας. Είναι παντρεμένος και έχει 2 κόρες.
Πολιτικοποιημένος, από τα φοιτητικά χρόνια στο ΕΜΠ, σταθερά προσηλωμένος στις αρχές του πατριωτικού φιλελευθερισμού, δραστηριοποιήθηκε ενεργά πολιτικά, το 2011, με το πολιτικό κόμμα «Δημιουργία ξανά!», όπου διετέλεσε τομεάρχης Οικονομίας, Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ, στη συνέχεια, το 2013, προσχώρησε στη «Δράση», όπου εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μέχρι το 2015. Από το 2021, είναι Γραμματέας Πολιτικής Στρατηγικής της «Νέας Δεξιάς».
Προσωπικό πολιτικό μήνυμα:
“Η Ελλάδα μπροστά. Πιστεύω στον πατριωτικό φιλελευθερισμό και αγωνίζομαι για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα και τις οποίες τα κόμματα εξουσίας δεν έχουν τολμήσει, μέχρι σήμερα. Με γνώμονα την απεξάρτηση από το, οθωμανο-σοβιετικού τύπου, κοινωνικό και ψηφοθηρικό μοντέλο, συμμετέχω στην προσπάθεια μετασχηματισμού της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο, αναπτυσσόμενο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, με ορίζοντα ελπίδας για την νέα γενιά.
ΝΑΙ σε πατρίδα, παιδεία, αριστεία, ελευθερία έκφρασης, ατομική ευθύνη, καινοτομία, οργανωμένη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, κράτος δικαίου, ισονομία, ενεργειακή αυτάρκεια, προστασία περιβάλλοντος, σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και αξίες, σε ενεργή συμμετοχή στην πολιτική, με προσήλωση στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.
ΟΧΙ σε κάθε είδους ολοκληρωτικές ιδεολογίες, μαύρες ή κόκκινες, κινήματα πολιτιστικού νεομαρξισμού, καταστολή ελεύθερης έκφρασης, μαύρη και κόκκινη προπαγάνδα, κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις, διάλυση παιδείας, κρατικό δανεισμό μη αναπτυξιακού χαρακτήρα, αργομισθίες, επιδόματα χωρίς όρια και κανόνες, ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στη χώρα ή σε άλλη χώρα της ΕΕ.”
Προηγούμενο άρθροΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ. Υποψήφιος με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στη Λάρισα
Επόμενο άρθροΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ. Υποψήφιος Βουλευτής νομού Καβάλας.