Έποικοι –ψηφοφόροι ή νέοι Έλληνες

Με αφορμή τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, την 24η Αυγούστου 2018, της υπουργικής απόφασης για σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών και μισθώσεων ακινήτων αναφορικά με την προσωρινή διαμονή και φιλοξενία νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών ανηκόντων σε ευάλωτες ομάδες προσώπων, ο Γραμματέας Μεταναστευτικού – Δημογραφικού της Νέας Δεξιάς Γιάννης Παγώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσας ενέκρινε κονδύλι πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τα ΚΥΤ των νησιών Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και Λέρου και τη μίσθωση ακινήτων, ξενοδοχείων και διαμερισμάτων για τη στέγαση τους στην ενδοχώρα.
Πρώτον, η ιδεοληπτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να τορπιλίζει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μεταφέροντας λαθρομετανάστες ως «ευάλωτους πληθυσμούς» από τα νησιά στην ενδοχώρα, χάνοντας έτσι το δικαίωμα της επαναπροώθησης και ουσιαστικά δεν επιστρέφει κανέναν στην Τουρκία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση παύει να χαρακτηρίζει τους πληθυσμούς αυτούς ως πρόσφυγες και μετανάστες, όρους ούτως ή άλλως λανθασμένους, αλλά εισάγει τον νέο όρο «νεοεισερχόμενοι πολίτες τρίτων χωρών και ανιθαγενείς. Θα μπορούσε να τους ονομάσει και εποίκους – ψηφοφόρους ή νέους Έλληνες
Τρίτον, το παραμύθι της κυβέρνησης που λέει ότι η στέγαση των λαθρομεταναστών δεν κοστίζει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα καταρρίπτεται εν τοις πράγμασι.
Τέταρτον, η κυβέρνηση ουσιαστικά δημιουργεί χώρο στα νησιά για νέα κύματα λαθρομεταναστών.
Πέμπτον, ο υπουργός επικαλείται λόγους ασφαλείας, δημοσίας τάξης και δημοσίου συμφέροντος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα έπρεπε να κλείσει τα σύνορα και να ξεκινήσει τις μαζικές απελάσεις.
Η θέση της Νέας Δεξιάς είναι σαφής. Όχι στον εποικισμό τόσο των νησιών όσο και της ενδοχώρας».
Προηγούμενο άρθροΤο διάγγελμα του πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροΤο κλείσιμο της Εθνικής Οδού από μετανάστες