Δελτίο Τύπου Νέα Δεξιά

Μετά την βίαιη αντιμετώπιση των συνταξιούχων με χημικά, η κυβέρνηση έρχεται να δώσει άλλο ένα βαρύ χτύπημα στην ευπαθή τάξη των παλαίμαχων της ζωής με περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις τους.
Οι αριθμοί είναι οι αδιάψευστοι κατήγοροι και όχι, απλά, μάρτυρες του νέου, αυτού χτυπήματος.
Το προβλεπόμενο έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων για το 2017 θα ανέλθει στο ποσό των 1,03 δισεκατομμυρίων ευρώ, μειωμένο κατά 1,02 δισεκατομμύρια από το έλλειμμα του 2016.
Η σταδιακή προσαρμογή (αύξηση) των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, θα μειώσουν την συνταξιοδοτική δαπάνη των ταμείων (συντάξεις) κατά 367 εκατομμύρια ευρώ.


Οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων για το 2017 θα ανέλθουν στα 117,3 εκατομμύρια ευρώ επειδή οι αναδρομικές κρατήσεις για την μείωση του 12μηνου 2016 θα επεκταθούν και σε ολόκληρο το 2017 (το 2016 ίσχυσε μόνο για το τελευταίο εξάμηνο) .
Το 2016 οι επικουρικές είχαν μειωθεί κατά 174,2 εκατομμύρια.
Οι μειώσεις στις συντάξεις του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) θα ανέλθουν σε 22,1 εκατομμύρια ευρώ.
Προσπαθώντας, λοιπόν, να μειώσει τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τα τεράστια ποσοστά ανεργίας (23,5%) και μαύρης εργασίας (μειωμένος αριθμός ασφαλιζομένων άρα και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές) καθώς και λόγω της διαχρονικής εγκληματικής κρατικής διαχείρισης των οικονομικών και των αποθεμάτων τους, αντί να βάζει τις βάσεις για υγιή ανάπτυξη, περικόπτει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες.
Δηλαδή περικόπτει τα ποσά των συντάξεων τα οποία δίνουν τα ταμεία, μειώνοντας και άλλο τις αποδοχές των συνταξιούχων.

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>