Συνέντευξη κ. Χρήστου Χρηστίδη, Γενικού Γραμματέα της Νέας Δεξιάς Real News 04.02.2018

Στο Θάνο Μωραΐτη

Μονόδρομο θεωρεί το βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με ονομασία που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ο γενικός γραμματέας του κόμματος του Φαήλου Κρανιδιώτη Νέα Δεξιά, Χρήστος Χρηστίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι τα κόμματα εξουσίας υπέστησαν Βατερλό από τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ο Χρ. Χρηστίδης, στη συνέντευξή του στη Real News, ασκεί σφοδρή κριτική στον Πάνο Καμμένο επισημαίνοντας ότι «ακόμα και αν τηρήσει σκληρή γραμμή το κόμμα του κ. Καμμένου και ρίξει την κυβέρνηση, ουδείς θα πιστέψει ότι το έκανε από πατριωτικό καθήκον αλλά από πολιτικό ωφελιμισμό μήπως και διασωθεί το ναυάγιο των ΑΝΕΛ. Η μόνη μέχρι σήμερα αταλάντευτη στάση του είναι «πάκτωμα» στην καρέκλα».

1. Το σημερινό συλλαλητήριο τι σηματοδοτεί κατά τη γνώμη σας; Και κυρίως, τι συνέχεια πρέπει να έχει;

Έχοντας απομακρυνθεί εδώ και πολλά χρόνια οι ηγεσίες των κομμάτων από τη βάση των ψηφοφόρων τους και βρισκόμενες σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση των Ελλήνων παίρνουν ηχηρές απαντήσεις μέσα από αυτά τα συλλαλητήρια. Οι Έλληνες παρά την ανέχεια και την κακή ψυχολογική τους κατάσταση λόγω της πολυετούς κρίσης, αντιδρούν μαζικά στα Εθνικά Θέματα και αποδεικνύουν ότι το φρόνημα είναι υψηλό και αδιαπραγμάτευτο. Πιστεύω ότι τα κόμματα εξουσίας υπέστησαν ένα «Βατερλό» στη συμπρωτεύουσα και στην πρωτεύουσα σήμερα, η δε συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Μονόδρομο θεωρώ το «βέτο» τον Ιούλιο στο αίτημα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό με ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παραγωγό του, μια και το Έθνος μας έχει και συνέχεια και συνέπεια. Εκτός αν αυτή η ρήση αφορά μόνο τη διαιώνιση της μνημονιακής πολιτικής.

2. Πιστεύετε ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο Σκοπιανό;

Ναι με υποχώρηση μόνο των Σκοπίων. Αυτοί «καίγονται» και όχι εμείς. Το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού και όσες διαβεβαιώσεις και να δοθούν για αλλαγή Συντάγματος , αλλαγές ονομασίας δρόμων και αεροδρομίων στο τέλος ουδέν θα έχουμε κερδίσει ως Ελλάδα. Επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα όμορα κράτη όταν το επιθυμούν και αυτά και είναι αδιανόητο για την Ελληνική εξωτερική πολιτική να υπερισχύουν πάντα και το δίκαιο του δυνατού ( Τουρκία και 12 ν.μ) αλλά και το δίκαιο του αδυνάτου (Σκόπια με όνομα ασύμβατο). Αυτό δεν είναι υπερήφανη εξωτερική πολιτική αλλά πρωτότυπη υποτέλεια.

3. Ο Π. Καμμένος, πάντως, επιμένει πως δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα έρθει στη Βουλή. Φαντάζομαι πως εκτιμάτε τη στάση του…

Οι αταλάντευτες θέσεις του κ. Καμμένου αποτελούν πλέον πολιτικό «ανέκδοτο». Φαντάζομαι ότι παρακολουθείτε κι εσείς τα κοινωνικά δίκτυα και τι θόρυβος ξεσηκώνεται όποτε ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για κάτι. Νομίζω ότι αν θέλαμε να προσθέσουμε ένα νέο παραμύθι σε αυτά του Αισώπου, ο τίτλος του θα μπορούσε να είναι, «Ο αταλάντευτος συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ». Ακόμη κι αν τελικά τηρήσει σκληρή γραμμή το κόμμα του κ. Καμένου και ρίξει την κυβέρνηση ουδείς θα πιστέψει ότι το έκανε από πατριωτικό καθήκον αλλά από πολιτικό ωφελιμισμό μήπως και διασωθεί το ναυάγιο των ΑΝΕΛ. Η μόνη μέχρι σήμερα αταλάντευτη στάση του είναι το «πάκτωμα» στην καρέκλα. Οι δηλώσεις του το αποδεικνύουν με τη γνωστή δημιουργική ασάφεια. «Δεν κάνω πίσω για το όνομα, αλλά στηρίζω μέχρι τέλους την κυβέρνηση».

4. Κόμμα με προοπτικές κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εκτιμάτε ότι μπορεί να υπάρξει στα δεξιά της ΝΔ; Και το ρωτώ γιατί πολλοί εκτιμούν πως με τη στάση που κρατάει στο θέμα των Σκοπίων, αλλά και από το γεγονός ότι αποτελεί τον βασικό αντίπαλο του Αλ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτρέπει μια τέτοια προοπτική…

Εκ των βασικών στρατολόγων υπέρ του κόμματος μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κωμική τριπλή παλινωδία του υπέρ των Σκοπίων και του συλλαλητηρίου . Πρώτα κατά, μετά ίσως, μετά κατά συνείδηση και μετά……. πήγε για σκι.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και προ του Μακεδονικού ζητήματος που αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, είχε ιδρυθεί για να καλύψει αυτό το πολιτικό κενό. Αδυνατούσαμε να πιστέψουμε όσοι πατριώτες αποχωρήσαμε από άλλους κομματικούς σχηματισμούς ότι υπάρχουν τρόποι έκφρασης μόνο από τα υπάρχοντα κόμματα. Η ΝΔ απομακρύνθηκε σταδιακά από την ιδεολογική της ταυτότητα, συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ και εσχάτως φλερτάρει ξανά με το ΠΑΣΟΚ , το ΠΟΤΑΜΙ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Αποτελεί πλέον ένα κόμμα χωρίς ταυτότητα και οι «δεξιές» πατριωτικές φωνές που έχουν παραμείνει εκεί προσβλέπουν στην κυβερνησιμότητα και μόνο, αλλά δυστυχώς δεν πείθουν κανένα. Δεν φύγαμε , αυτοί μετακινήθηκαν κι εμείς εκδιωχθήκαμε λόγω ασυμφωνίας ιδεών. Δεν είμαστε «ποταμίσιοι», ούτε εθνικά υδαρείς, όπως το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος.

5. Ο πρώην στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, μπορεί κατά τη γνώμη σας να ηγηθεί του χώρου αυτού;

Κάθε φορά που το σύστημα παραπαίει ένα νέο όνομα γεννάται προς άγρα διαφυγόντων ψήφων από κάποιο από τα μεγάλα κόμματα. Με κάθε σεβασμό προς τον πρώην κ. Α/ΓΕΣ πιστεύω, και γι’ αυτό βρίσκομαι δίπλα του, ότι μόνο ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης συγκεντρώνει το σύνολο των χαρακτηριστικών που οφείλει να έχει ο ηγέτης του ΔΕΞΙΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

6. Η Νέα Δεξιά, το κόμμα σας, βλέπει συνεργασία με άλλες κινήσεις και κόμματα του χώρου, π.χ. τον ΛΑΟΣ; Εκτιμάτε ότι μπορεί να ενοποιηθεί ο χώρος; Και με ποιες προσωπικότητες;

Θα αρχίσω ανάποδα λέγοντας ότι ο όρος προσωπικότητες έχει μάλλον παραφθαρεί στις μέρες μας. Η Ελλάδα κύλησε στην καταστροφή από «προσωπικότητες» και νομίζω ότι ήρθε η ώρα των απλών πολιτών, των απλών ανθρώπων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αξιολογότατοι άνθρωποι στελεχώνουν τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πιστεύοντας ότι οι γόνοι, οι επίγονοι και οι απόγονοι απέτυχαν στη διακυβέρνηση της πατρίδος ,επειδή οι ίδιοι απουσίασαν από τα κοινά παραχωρώντας τη θέση τους σε λιγότερο άξιους, λιγότερο ικανούς. Στόχος μας είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές με εκπροσώπηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδος αφήνοντας πίσω οτιδήποτε φθαρμένο και δοκιμασμένο. Νέες δυνάμεις αποτελούν πάντα αντικείμενο συζήτησης και σύγκλησης μιας και στον αγώνα αυτόν κανένας πατριώτης δεν περισσεύει.

7. Συνεπώς η Νέα Δεξιά τι θα πράξει το επόμενο διάστημα;

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πραγματοποιεί ήδη σειρά περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, στελεχώνει τις γραμματείες της, ολοκληρώνει το πρόγραμμά της, καταρτίζει τα ψηφοδέλτια της ώστε να είναι έτοιμη όποτε κι αν προκηρυχθούν εκλογές. Συνεργάζεται στενά με την ENF, την ευρωπαϊκή κίνηση των Εθνών και της Ελευθερίας της οποίας έχει καταστεί ισότιμο μέλος. Πατριώτες όλοι μας, από όποιο κράτος κι αν προερχόμαστε, προτιμούμε τον έντιμο καυγά σε όσα διαφωνούμε και τη δυναμική συνεργασία σε όσα συμφωνούμε. Να σημειώσω εδώ ότι όλες οι συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδος έχουν ως μοναδικό γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον το οποίο προεξάρχει του κομματικού.

8. Δεν ξέρω, πάντως, εάν το έχετε ακούσει, αλλά πολλοί εκτιμούν πως η μοναδική προοπτική σας είναι να επιστρέψετε στη ΝΔ. Αν, βεβαίως, σας θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Η λέξη «προοπτική» αποτελεί μάλλον ατομικό ωφελιμισμό στις μέρες μας. Όσοι βρισκόμαστε και αγωνιζόμαστε στη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ δίπλα στον κ. Κρανιδιώτη το κάνουμε με την προοπτική να προσφέρουμε στην Πατρίδα, το Έθνος και το κοινωνικό σύνολο, έννοιες τις οποίες η ΝΔ έχει αποποιηθεί οριστικά σε ηγετικό επίπεδο. Αν πάντως εννοείτε «προοπτική» , το βόλεμα και την κατάληψη βουλευτικής έδρας τότε το εισιτήριο μας είναι μιας διαδρομής χωρίς επιστροφή.

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>