Η Ύπατη Αρμοστεία μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, το οποίο στεγάζει λαθρομετανάστες λειτουργεί σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες ΜΚΟ και δήμους της χώρας (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Λιβαδειάς, Νέας Φιλαδέλφειας, Τρικκαίων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τριπόλεως και οι δήμοι της Κρήτης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου). Οι συνεργαζόμενες ΜΚΟ είναι οι Αρσις, Νόστος, Solidarity Now, Praksis, METAdrasi, InterSOS, Save the Children, Γιατροί του Κόσμου, Samaritan’s Purse, Catholic Relief Services (CRS), FAROS, Greek Council for Refugees, Ηλιακτίδα. Το πρόγραμμα αυτό υφίσταται μόνο στην Ελλάδα.

Οι δήμοι λειτουργούν ως «μεσίτες», είτε καλώντας ιδιοκτήτες που έχουν βάλει σε μικρές αγγελίες το ακίνητο τους, είτε στέλνοντας συνεργάτες τους να ψάχνουν ενοικιαστήρια σε συγκεκριμένες γειτονιές. Στον δε Δήμο Αθηναίων το πρόγραμμα στέγασης λαθρομεταναστών το έχει αναλάβει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Προφανώς για τον κ. Καμίνη αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη που θέλει για την πόλη.

Τα διαμερίσματα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ, οι οποίες αναλαμβάνουν να καλύψουν τα έξοδα. Οι ΜΚΟ παραβλέποντας τον κανονισμό των περισσότερων πολυκατοικιών, που απαγορεύουν την μετατροπή των διαμερισμάτων σε ξενοδοχεία και ξενώνες, καθώς και την υπενοικίαση, συνάπτουν παράνομα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες. Οι ΜΚΟ δεν δίνουν κανένα στοιχείο των ενοίκων αυτών των διαμερισμάτων ούτε στον διαχειριστή, ούτε καν στον ιδιοκτήτη.

Η Ύπατη Αρμοστεία δίνει γενικά στατιστικά στοιχεία, χωρίς να αναφέρει πουθενά πόσα διαμερίσματα ή κτίρια διαθέτει σε κάθε περιοχή. Για να φανεί η έκταση και το μέγεθος αυτού του προβλήματος, σύμφωνα με τις αξιόπιστες πηγές μας, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία διαθέτει διαμερίσματα στις ακόλουθες πόλεις και νησιά: Λέσβος 90 διαμερίσματα, Χίος 59,  Ηράκλειο Κρήτης 103, Λιβαδειά 70, Τρίκαλα 159, Θεσσαλονίκη 552 και τέλος Αθήνα 1319 (σύνολο με Πειραιά 2201).

Επίσης πρόκειται ουσιαστικά για εγκατάσταση και όχι μετεγκατάσταση, αφού σύμφωνα με ανακοινώσεις διαφόρων κρατών και της ΕΕ οι μετεγκαταστάσεις έχουν παγώσει, ενώ έχουν αρχίσει και οι επιστροφές λαθρομεταναστών.

Στην Αθήνα η Ύπατη Αρμοστεία και ο Δήμος Αθηναίων σκοπίμως αποκρύπτουν ότι επιβαρύνουν συγκεκριμένες περιοχές με υπερσυγκέντρωση τέτοιων διαμερισμάτων. Σύμφωνα πάλι με τις αξιόπιστες πηγές μας οι περιοχές αυτές είναι το 6ο διαμέρισμα, το 1ο διαμέρισμα και οι παρυφές του 5ου διαμερίσματος (793 διαμερίσματα από τα 1319). Γύρω από αυτές τις περιοχές βρίσκονται επίσης άλλα δεκάδες διαμερίσματα, π.χ. Σεπόλια, Γαλάτσι, Γκύζη. Καμία άλλη περιοχή δεν παρουσιάζει αυτά τα μεγέθη και αυτή την πυκνότητα. Να προσθέσουμε ότι στις περιοχές αυτές, που είναι ήδη βεβαρυμένες εξαιτίας της πολιτικής του Δήμου και της αδιαφορίας τους Κράτους, υπάρχουν επίσης καταλήψεις για την στέγαση λαθρομεταναστών, ξενώνες ΜΚΟ και πολλές άλλες υποδομές σίτισης, ιατρικής φροντίδσς, νομικών συμβουλών κτλ.

Τα αποτελέσματα είναι

 1. Η δημιουργία συνθηκών hot spot στο κέντρο της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται
 2. Η καταβαράθρωση των τιμών των ακινήτων, τα οποία πλέον αγοράζονται από ΜΚΟ ή από αλλοδαπούς, χωρίς πόθεν έσχες, για να στεγάσουν λαθρομετανάστες. Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και η πολιτική του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε παιχνίδια real estate στην περιοχή, αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν ξεπουλώντας τις περιουσίες τους, καθώς με την πολιτική τους απλά σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από αυτούς κάνοντας την ζωή τους κόλαση.
 3. Η καταστροφή της εμπορικής και γενικότερα επαγγελματικής δραστηριότητας. Τα ελληνικά καταστήματα είναι πλέον ελάχιστα, ενώ ήδη από το 2011 έχουν γεμίσει οι γειτονιές καταστήματα κινητών, μίνι μάρκετ και κομμωτήρια Ασιατών και Αφρικανών το ένα διπλα στο άλλο. Το επιχείρημα της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας της Υπατης Αρμοστείας καταρρίπτεται με μία απλή επίσκεψη στις περιοχές, όπου έχουν γεμίσει από τα διαμερίσματα της. Ερημιά, κλειστά μαγαζιά και μόνο συγκεκριμένες  «εμπορικές» δραστηριότητες.
 4. Υψηλή εγκληματικότητα

 

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καταγγέλει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και την Ύπατη Αρμοστεία που μαζί με τις ΜΚΟ και κάποιους δήμους παίζουν με τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων πόλεων και νησιών, γκετοποιώντας και εποικίζοντας ολόκληρες περιοχές. Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει αμέσως το πρόγραμμα αυτό, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της Ύπατης Αρμοστείας καλείται από το 2019 να πληρώσει ο χειμαζόμενος οικονομικά ελληνικός λαός.

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.
 1. Εκτός από τα διαμερίσματα ή μέχρι να βρεθούν αυτά, μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών (όχι οικογένειες κατά προτίμηση) διαμένουν σε ξενοδοχεία, στα οποία ΜΚΟ έχουν κλείσει δωμάτια. Ανθίζει ο τουρισμός!

  • Παγώνης Ιωάννης says:

   Διαμένουν και σε διαμερίσματα που τους ενοικιάζουν Έλληνες (όχι μέσω ΜΚΟ). Επίσης, σε καταλήψεις στέγασης «προσφύγων», όπως τις ονομάζουν οι καταληψίες-αντιεξουσιαστές. Όσο για τον τουρισμό, είναι ενδεικτικό ότι ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στο πρόγραμμα ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Αυτό οραματίζεται ο κ. Καμίνης. Την πόλη της Αθήνας να κατοικείται από λαθρομετανάστες.

 2. Ἂ. Μoσχοβάκης says:

  «από το 2011 έχουν γεμίσει οι γειτονιές καταστήματα κινητών, μίνι μάρκετ και κομμωτήρια Ασιατών και Αφρικανών το ένα διπλα στο άλλο»

  Eίμαι περίεργος να μάθω αν γίνονται και σε αυτές τις επιχειρήσεις οι ίδιοι έλεγχοι που γίνονται και στις ελληνόκτητες επιχειρήσεις απο ΣΔΟΕ, αν χρησιμοποιουν POS κ.λ.π.

  • Παγώνης Ιωάννης says:

   Φυσικά και δεν γίνονται. Επίσης, οι έλεγχοι από το Υγειονομικό είναι σπανιότατοι και αυτοί γίνονται ως επί το πλείστον μόνον κατόπιν καταγγελιών. Αναφορικά με τα κουρεία-κομμωτήρια, οι υπεύθυνοι κουρείς-κομμωτές εμφανίζονται ως τέτοιοι, σε πάνω από ένα καταστήματα, αν και αυτό απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο. Κανένας έλεγχος οικονομικής αστυνομίας, ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας κλπ.

  • Παγώνης Ιωάννης says:

   Η ΕΕ οραματίζεται με τη σειρά της μιαν Ευρώπη πολυπολιτισμική, χωρίς την έννοια του έθνους-κράτους. Έναν πολτό ανθρώπων, εύκολα διαχειρίσιμων.

 3. Αισχίνης says:

  Στο Βραχάτι Κορινθίας έχουν εγκατασταθεί σε παλαιά πολυκατοικία επί της οδού Λαζανά (παραλιακή) άγνωστος αριθμός Βουλγάρων γύφτων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις συνήθεις , ήτοι πορνεία, ναρκωτικά, κλοπές, βανδαλισμούς κ.ο.κ. Ουδείς ασχολείται από το Δήμο ή την Αστυνομία… Η παρακείμενη παιδική χαρά, η οποία βανδαλίσθηκε από τους εν λόγω, βρίσκεται ουσιαστικά υπό κατάληψη αφού συνηθίζουν να <> εκεί καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την παρουσία μαμάδων – παιδιών…. Αυτοί είναι υπεύθυνοι και για τον θάνατο της γνωστής , μίας ηλικιωμένης με διανοητικά προβλήματα, η οποία ζούσε μόνη της και την εκμεταλλεύονταν οι Βούλγαροι, ώσπου κατέληξε με σπασμένα χέρια και πόδια σε ένα αυλάκι στην παραλία Κοκκωνίου. Όλοι γνώριζαν ότι αυτή ήταν δουλειά των Βουλγάρων και μάλιστα ανήλικων, αλλά ουδείς ασχολήθηκε….. Τελευταίως έχουν καταφθάσει νέοι έποικοι στην εν λόγω πολυκατοικία. Το καλοκαίρι γίνεται μεγάλο παζάρι ναρκωτικών από αυτούς και τους ντόπιους γύφτους και τους Αλβανούς… όχι βέβαια ότι δεν γίνεται τον υπόλοιπο χρόνο…. Οι δε γύφτοι με τους Αλβανούς απροκάλυπτα και χωρίς φόβο επιδίδονται σε εμπόριο ναρκωτικών και κλοπών- ληστειών και ουδείς τολμά να μιλήσει…. Ζούμε με τον φόβο πότε θα έρθει η σειρά μας….

 4. Κορυδαλλός says:

  Στον Πειραιά, στον Α΄γιο Διονύσιο πλησίον οδού Ψαρρών, έχει εκμισθωθεί ολόκληρη μοντέρνα (!) πολυκατοικία σε άγνωστο αριθμό μωαμεθανών λαθρομεταναστών. Όλα πληρωμένα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>