Με αφορμή την απαίτηση του Δ.Ν.Τ. και της κυβέρνησης για “αξιολόγηση της ικανότητος εργασίας των ατόμων με αναπηρία”, ο Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εμμανουήλ Φ. Ζαμπέτας προέβη στην εξής δήλωση:

Η κυβέρνηση δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα, σχεδόν διπλάσιο του στόχου για τον οποίο έχει δεσμευτεί, μέσω της υπερφορολόγησης και των οριζόντιων περικοπών σε επιδόματα και παροχές (π.χ. επίδομα θέρμανσης). Στην προσπάθεια διατήρησης αυτού του υπερπλεονάσματος, η κυβέρνηση στοχεύει εκ νέου την πιο ευπαθή κοινωνική ομάδα, τα άτομα με αναπηρία, τα οποία πλέον θα εξετάζονται ως προς τα “κριτήρια ικανότητος εργασίας”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία δεν επιδιώκει να επανεντάξει κοινωνικά άτομα που ενδεχομένως μπορούν να εργαστούν αλλά ουσιαστικά λειτουργεί ως πρόφαση για την περαιτέρω μείωση των δικαιούχων των αναπηρικών επιδομάτων.

Επί χρόνια τα δημόσια ταμεία ρημάζονταν με επιδόματα και συντάξεις σε “μαϊμού” αναπήρους, πολλοί εκ των οποίων ακόμη και σήμερα εισπράττουν παρανόμως κρατικές ενισχύσεις. Αντί να εστιάσει σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανεύθυνη κυβέρνηση ανακαλύπτει για μια ακόμη φορά την «προκρούστεια κλίνη» των οριζόντιων περικοπών, επί δικαίων και αδίκων.

Το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πλέον αδύναμα μέλη της.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ απαιτεί την αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης για αυτούς που επί σειρά ετών κλέβουν το δημόσιο κορβανά καθώς και για τους πολιτικούς τους προστάτες.

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>