Τη στήριξή της στις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα των σχολικών βιβλίων των θρησκευτικών εξέφρασε χθες ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος κ. Χρήστος Χρηστίδης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Φαήλο Κρανιδιώτη στην εκδήλωση-ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) με θέμα «Οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών».

«Η Εκκλησία είναι σαν τη μητέρα μας, μπορεί να μην την επισκεπτόμαστε τακτικά αλλά όποιος επιχειρήσει να τη βλάψει θα μας βρει απέναντί του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης και, μεταξύ άλλων, επανέλαβε την πάγια θέση της Νέας Δεξιάς για την ανάγκη επιστροφής της δημόσιας Παιδείας στη συνταγματική αποστολή της, όπως περιγράφεται στο άρθρο 16, για εθνική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των νέων.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου και Γραμματέα Ορθοδοξίας κ. Φαίδων Χριστοδουλάκης.

Κορυφαίος των ομιλητών ήταν ο λόγιος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος που τυγχάνει και γνώστης, όσο ελάχιστοι, του θέματος.

Χαιρετισμούς μεταξύ άλλων έδωσαν ο άξιος Πρόεδρος της ΠΕΘ καθηγητής κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο Ομολογητής Επίσκοπος Πειραιώς κ.Σεραφείμ, εκ μέρους της Εστίας Πατερικών Μελετών ο αγωνιστής ιερέας π. Σαράντης Σαράντος και άλλοι.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας καθώς και σύντομη εισήγηση.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών που ήταν κατάμεστη κλήρου και λαού και αναμεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>