Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδος ΑΕ, Κος Στουρνάρας, ίσως προσβλέποντας σε μία μελλοντική του μετακίνηση στον ιδιωτικό τομέα, έδωσε συνέντευξη  στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της συμβουλευτικής εταιρίας Accenture Greece, Κυριάκο Σαμπατακάκη.

Στην συνέντευξη αυτή υποστήριξε πως επιβάλλεται να μειωθούν οι ήδη υφιστάμενες συντάξεις και να αφαιρεθούν πόροι από το κοινωνικό κράτος επ’ ωφελεία “του ασφαλιστικού των νέων ανθρώπων”.

Εν πρώτοις, ο Κος Στουρνάρας θα έπρεπε να γνωρίζει πως ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό είναι δύο εντελώς διαφορετικές οικονομικές οντότητες, αλλά μάλλον δεν το γνώριζε αυτό.

Ακολούθως, θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι συντάξεις βασίζονται πάνω σε ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ. Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει χρυσές τις εισφορές για το συνταξιοδοτικό τους. Μάλλον ούτε αυτό το γνώριζε ή δεν τον ενδιαφέρει διότι ως γνήσιος σοσιαλιστής θεωρεί τα πάντα ως περιουσία του κράτους συμπεριλαμβανομένου και του πολίτη ως παραγωγική μονάδα.

Ακόμη, θα έπρεπε να γνωρίζει πως η θεσμική του θέση, του απαγορεύει να εκφράζει απόψεις επί πολιτικής και πολιτικής οικονομίας. Η εργασία του ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ, είναι το να προτείνει νομισματική πολιτική στο κυβερνητικό επιτελείο.

Παρεμπιπτόντως, πάλι ως γνήσιος σοσιαλιστής, ούτε καν του πέρασε από το μυαλό πως η λύση του ασφαλιστικού στην παρούσα φάση είναι η αύξηση θέσεων εργασίας, η αύξηση των μέσων κατά κεφαλήν αποδοχών και η μετακύλιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από το χρεοκοπημένο αναδιανεμητικό στο καθ’ όλα υγιές κεφαλαιοποιητικό.

Τέλος, κύριε Στουρνάρα, οι απόψεις είναι σαν τις μύτες. Απαξάπαντες έχουμε από μία, με την μόνη διαφορά πως εσείς δεν δικαιούστε, λόγω του θεσμικού σας ρόλου, να την εκφράζετε δημοσίως.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ δεσμεύεται να παρουσιάσει ένα ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό πρόγραμμα απαλλαγμένο από όλες αυτές τις παθογένειες.

 

Εμμανουήλ Φ. Ζαμπέτας

Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εργασίας

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.
  1. Η ΤτΕ διαχρονικά ασχολείται με τον αν οι εργαζόμενοι -συνταξιούχοι κατά τύχη πάρουν 5% παραπάνω. Δεν ασχολείται όμως με αυτό που είναι η δουλεία της.Τα δάνεια με αέρα ,δάνεια 110% των καταθέσεων , επενδύσεις ΕΤΕ σε Πανγαία-Τουρκία ,ΤΤ- Φιλλιπίδης κλπ ,κλοπές ασφαλιστικών ταμείων, χορηγήσεις εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών στον πάσα ένα κλπ. Για αυτά καμώνεται πάντα την ανήξερη. Ο κ. Στουρνάρας πρίν μιλάει για συντάξεις να μας πεί γιατί οι συντάξεις του προσωπικού της ΤτΕ εξαιρούνται του μνημονίου και μετά να μιλήσει για τις συντάξεις των άλλων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>