13336137_10154142586844870_4873325796426160249_nΟ Αντιπρόεδρος της «ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ» Παναγιώτης Δούμας κατάγεται από την ορεινή Ηλεία, την Ήπειρο και την Σμύρνη, γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1971 στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Γλυφάδα, είναι νυμφευμένος και έχει έναν γιο. Είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών.

Το 1989 πήρε το απολυτήριό του από το Κολλέγιο Αθηνών και το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Νομική και την Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Το 1994 διέκοψε τις σπουδές του και επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, στο Μάλεμε Χανίων.

Από το 1996 μέχρι και το 1999 εργάστηκε ως μισθωτός στον τουριστικό, στον κατασκευαστικό κλάδο και στον κλάδο του περιοδικού τύπου ως ο πρώτος αρχισυντάκτης του περιοδικού NEXUS. Από το 1999 μέχρι και σήμερα είναι επιχειρηματίας.

Δραστηριοποιείται πολιτικά από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Φράιμπουργκ Βάδης Βυρτεμβέργης «η Αθηνά» και τα έτη 1993-94 πρωτοστάτησε σε σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο της Στουτγάρδης για την ενημέρωση της γερμανικής κοινής γνώμης και των Ελλήνων ομογενών σχετικά με την Μακεδονία και την προκλητικότητα του κράτους των Σκοπίων. Το 1994 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνικού Μετώπου όπου παρέμεινε μέχρι και το 2005, όταν και προσεχώρησε με την πλειονότητα των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο ΛΑ.Ο.Σ. Το 2011-12 διετέλεσε αμισθί διευθυντής του Γραφείου Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το 2012 παραιτήθηκε από το ΛΑ.Ο.Σ.

Υπήρξε επικεφαλής της ομάδος επιχειρηματιών «Ελεύθεροι Επιχειρηματίες» και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του Δικτύου 21. Υπήρξε επίτιμο μέλος της Ενώσεως Χειμαρριωτών και στήριξε ως σύμβουλος επικοινωνίας αλλά και με την φυσική του παρουσία τον τ. δήμαρχο Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο σε δύο συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες την δεκαετία του 2000. Το 2006 διοργάνωσε την πρώτη διαμαρτυρία εμπόρων κατά του αποκλεισμού του κέντρου από διαδηλώσεις, διεκδικώντας την ψήφιση νόμου που να πλαισιώνει νομικά το συνταγματικό δικαίωμα του συναθροίζεσθαι. Υπήρξε επικεφαλής της ομάδος ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP που το 2010 μήνυσε τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για την καθ’ ομολογίαν του παράβαση καθήκοντος και εσκεμμένη ανοχή του φαινομένου του παρανόμου εμπορίου από λαθρομετανάστες σε δημόσιους χώρους. Η πρωτοβουλία του αυτή είχε οδηγήσει στο να κληθούν από τον ανακριτή ο τότε δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Με την ίδια ομάδα διοργάνωσε την πρώτη και τελευταία διαδήλωση εμπόρων στο κέντρο της Αθήνας κατά της υποβαθμίσεως ολοκλήρων περιοχών του κέντρου από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.

Είναι συνιδρυτής του Ινστιτούτου ΔΡΥΣ, ενώ άρθρα και γελοιογραφίες του έχουν φιλοξενηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ και πληθώρα άλλων εντύπων και ιστοσελίδων. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κάθε Σάββατο, στην ΕΣΤΙΑ, στο προσωπικό του ιστολόγιο και στις Ελληνικές Γραμμές.