Με αφορμή την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών και προσφύγων, ο Γραμματέας Δημογραφικού – Μεταναστευτικού της Νέας Δεξιάς Γιάννης Παγώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την απόφασή του αυτή έδειξε πώς πρέπει να δρουν οι ηγέτες κρατών που καθοδηγούνται στις αποφάσεις τους μόνον με γνώμονα την ευημερία των πολιτών τους και το εθνικό συμφέρον. Ο ΟΗΕ μέσω της Ύπατης Αρμοστείας δεν μπορεί να επιβάλει την μεταναστευτική πολιτική κάθε κράτους ερήμην του κράτους, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα συμφέροντα των ασιατικών και αφρικανικών χωρών προέλευσης μεταναστών. Η απόφαση αυτή είναι ένα ηχηρό χαστούκι στην ευρωπαϊκή ελίτ των Βρυξελλών, τον ορθοπολιτικό λόγο και την αμειβόμενη “αλληλεγγύη” του εποικισμού αλλά και στους εγχώριους διεθνιστές-υπηρέτες αυτής της πολιτικής. Κινείται δε στην ίδια κατεύθυνση με το πρόγραμμα της Νέας Δεξιάς για το δημογραφικό – μεταναστευτικό, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη παρουσίασή του, που μιλά για μη αποδοχή κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση και το άσυλο και την εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας στο μεταναστευτικό, λόγω της διαφορετικής γεωγραφικής θέσης, των διαφορετικών αναγκών και προβλημάτων του κάθε κράτους, του πληθυσμού, αλλά και της πληθυσμιακής σύνθεσης. Οι αποφάσεις για την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος πρέπει να λαμβάνονται πάντα και μόνον από την ελληνική πολιτεία. Εμείς πρέπει να αποφασίζουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ελέγχουμε τα σύνορά μας και σε ποιον θα επιτρέπεται να εισέρχεται στην χώρα μας. Αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η χαώδης διαφορά των θέσεων και του πολιτικού λόγου της Νέας Δεξιάς με τα υπόλοιπα εγχώρια μόνον κατ’ όνομα δεξιά κόμματα. Εμείς στη Νέα Δεξιά θα συνεχίσουμε να φυλάττουμε Θερμοπύλες κόντρα στον ορθοπολιτικό λόγο των άλλων κομμάτων με μόνον γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Γιάννης Παγώνης

Γραμματέας Δημογραφικού-Μεταναστευτικού

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>