Πώς λέγεται η αλανιάρα ξαδέρφη του «οικονομικού πατριωτισμού»

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Από την Αριστερά, το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ της Φώφης, τους μπακακαίους του Σταύρου και τη μαζικώς λιποτακτήσασα «διανόηση» -που λέει ο λόγος- δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό. Τούτη η στάνη τέτοιο γάλα βγάζει. Κομμένο. Αυτοί πάντα με τους άλλους είναι. Στο Βορειοηπειρωτικό με τους Αλβανούς, στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό με τους Τούρκους και στο Σκοπιανό με το VMRO, τους βουλγαρόφωνους που υποδύονται τους «Μακεδόνες» από τα Lidl. Δεν υπάρχει αντίπαλος του Έθνους για τον οποίο να μην έχουν μια καλή κουβέντα.

Ο σοβινισμός των άλλων τους γοητεύει, τους έλκει, πάντα βρίσκουν δικαιολογίες για πάσης φύσεως και εθνικότητας ολοκληρωτικούς, γενοκτόνους και καθάρματα. Από τον Στάλιν, τον Κεμάλ και τον Εμβέρ Χότζα, ως τον Ιβάν Μιχαήλοφ και τον Ερντογάν. Κατανοητόν για την ποικιλόχρωμη Αριστερά. Στην ντουλάπα της, μαζί με τα κόκαλα των σφαγμένων ομήρων και του συνόλου των θυμάτων της κομμουνιστικής χωριστικής ανταρσίας, υπάρχουν τα πρωτοσέλιδα του «Ριζοσπάστη», που επέχαιραν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, που υπόσχονταν ανεξαρτησία και δικαίωση «του μακεδονικού λαού».

Υπάρχει η συμμετοχή ΣΝΟΦιτών στην κυβέρνηση του Μάρκου, η κατάπτυστη απόφαση της 5ης Ολομέλειας, η Μεραρχία των σλαβόφωνων του ΔΣΕ, που ούτε Δημοκρατικός ούτε Στρατός ούτε Ελληνικός ήταν, που με διοικητή τον Φλωράκη είχε κατέβει ως τη Ρούμελη, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες ακόμη και Ελλήνων κομμουνιστών. Υπάρχει η αλήθεια πως, όταν έπεφτε ο Γράμμος, με την Αριστερά απόβλητη από τις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, το 75% των υπερασπιστών του ήταν σλαβόφωνοι. Πολλά τα γραμμάτια και τώρα οι απόγονοι των μεν, που φύγανε κυνηγημένοι κακείθεν και στερημένοι της ελληνικής ιθαγένειας ως προδότες, ζητούν την εξόφλησή τους από τους απογόνους των ένθεν συμμάχων τους, που η τύχη και η πολιτική παραπλάνηση των ψηφοφόρων τούς έφερε στην εξουσία.

Η ηγεσία όμως της Ν.Δ.; Παρακολουθώ μια κωμικοτραγική ενδοτική ασάφεια. Η οικογένεια Μητσοτάκη σύσσωμη δεν δίνει δεκάρα. Ο αφανής, λόγω ποινικής εκκρεμότητας, αναπληρωτής πρόεδρος της Ν.Δ., campaign manager του Κυριάκου για την κομματική προεδρία, εκ των λογογράφων του και με καθημερινή συνεργασία μαζί του, ο Νίκος Γεωργιάδης, είναι αυτός που είχε πει πριν από χρόνια «το Μακεδονικό είναι μια μπούρδα». Ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης είχε πει «σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς». Είκοσι έξι κι ακόμη το συζητάμε. Ο Σαολίν Κουμουτσάκος τοποθετήθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας, ο Κυριάκος το ίδιο. Όλοι μάλιστα προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από το Βουκουρέστι, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και τη στάση του Κ. Καραμανλή. Βγήκε ο Καράογλου και με μακεδονικό πόνο τοποθετήθηκε υπέρ της υποχώρησης.

Προηγήθηκε ο Άδωνις, καθώς πρόβαρε κουστουμιά για τα εγκαίνια του τζαμιού στον Βοτανικό, τοποθετούμενος υπέρ του γονυπετώς και εξηγώντας γιατί δεν θα πάει στο συλλαλητήριο. Ακολούθησε η οδηγία διά της Διοικούσας Θεσσαλονίκης προς τις Νομαρχιακές να μην πάνε στο συλλαλητήριο, να μην υπογράφουν κείμενα κατά της σύνθετης ονομασίας κ.λπ. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ σήκωσε το θέμα, έπειτα από ενημέρωση από οργισμένα στελέχη της Ν.Δ. στη Μακεδονία. Ενα τσουνάμι από «γαλλικά» έσκασε πάνω στα τηλέφωνα της Πειραιώς, των οργανώσεων της Β. Ελλάδας και των βουλευτών. Τους έπιασαν από τον γιακά. Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των μελών έγινε μαζική ανυπακοή. Τότε άρχισαν οι αεροπλανικές τούμπες και δικαιολογίες. Ο Καράογλου έκανε πρώτα μια αγωνιστική δήλωση πατριωτικής αδιαλλαξίας, καταπίνοντας τον πρότερο εαυτό του και ακολούθως δήλωσε πως θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Καλή επιλογή, φίλτατε Θόδωρε. Δεν σου πάει το μαύρισμα.

Ο Κυριάκος, δαγκώνοντας την κολεγιακή γραβάτα του, διέψευσε τις οδηγίες και θυσίασε την πρόεδρο της Διοικούσας, την κυρία Ευταξά, ως Ιφιγένεια, ενώ ο Άδωνις έκανε ολυμπιακό ρεκόρ τούμπας, διπλό loop το λένε οι αεροπόροι μας, κι από απολογητής της διπλής ονομασίας, τώρα μιλάει πάλι για περήφανη στάση κ.λπ. Βέβαια στο συλλαλητήριο είπε ότι δεν θα πάει, γιατί έχει… δουλειά, είναι και ακριβές, εκτός εποχής, οι ντομάτες. Γνωστόν, άλλωστε, πως οι νεοφιλελέδες δεν σέβονται την κυριακάτικη αργία, όπως εμείς οι συντηρητικοί Δεξιοί πατριώτες. Όλοι μαζί πάντως στην Πειραιώς ρίχνουν πλέον καμιά πατριωτική κορόνα, αλλά πάντα επιφυλάσσονται να δουν την «ενιαία θέση της συγκυβέρνησης». Ενδοτική ασάφεια λέγεται η αλανιάρα ξαδέρφη του «οικονομικού πατριωτισμού».

Τώρα που με διαβάζετε είμαι με πολλά στελέχη και μέλη της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ στον Λευκό Πύργο, στη συγκέντρωση, ως απλοί πολίτες, μαζί με τους «εθνικολαϊκούς», «άφρονες», «ηλίθιους», «εθνικιστές» του 80%, με αδερφούς από όλη την Ελλάδα, που δεν γνώρισαν διαφωτισμό και δεν έπαθαν φεντεραλισμό και ευρωμαλάκυνση από το πολύ ΕΣΠΑ. Καθαρός ελληνικός αέρας.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

                                                                                                                                                                            www.neadexia.gr

Γραφείο Τύπου
  1. Ἂ Μοσχοβάκης says:

    Βλέποντας κανείς το συλλαλητήριο εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στη σημερινή βουλή αυτός ο μεγάλος πατριωτικός χώρος δεν αντιπροσωπεύεται. Στις ερχόμενες εκλογές, αν οι πολίτες δείξουν τον ίδιο ζήλο και πάνε να ψηφίσουν, θα επέλθει η ανατροπή. Ας ευχηθούμε ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν ισοπεδωθεί και παραδωθεί τα πάντα από την παρούσα συγκυβέρνηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>