Με αφορμή την έναρξη της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ.Γιώργος Χ. Παλάζης, δικηγόρος και Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς, εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Οι επιβαρύνσεις για το νομικό κόσμο, τους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές (αλλά και για τους γιατρούς, μηχανικούς και πληθώρα άλλων ελεύθερων επαγγελματιών) έρχονται φέτος όχι από το φορολογικό μέτωπο αλλά από την περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Η βάση υπολογισμού των εισφορών άλλαξε, αφού από φέτος δημιουργούνται δύο ειδών εισοδήματα: το φορολογητέο και το ασφαλιστέο, όπου ασφαλιστέο εισόδημα είναι το φορολογητέο μαζί με τις καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές!!! Υπολογίζονται πλέον επί του συνολικού καθαρού φορολογητέου εισοδήματος προηγούμενου έτους προσαυξημένου με τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του 2017.

Το φετινό καθεστώς είναι μεταβατικό καθώς, αντί για το 100% των ασφαλιστικών εισφορών του 2017, θα προστεθεί στα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα το 85%. Από το 2019 θα ισχύσει το νέο μέτρο πλήρως για το 100% του εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των εισφορών.  Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι αναμένουν το «σωσίβιο» των 120 δόσεων προκειμένου να ρυθμίσουν τις δυσβάστακτες επιβαρύνσεις τους σε ασφαλιστικές εισφορές και φόρους προηγούμενων ετών. Όλα τα ανωτέρω οδηγούν στον αφανισμό του νομικού κόσμου και στην περαιτέρω συρρίκνωση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Η Νέα Δεξιά με βάση την Ιδρυτική της Διακήρυξη και τις καταστατικές και θεμελιώδεις αρχές υπογραμμίζει ότι το υπάρχον ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και δεκαετίες λόγω των αθρόων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εξαιτίας μικροκομματικών εκμεταλλεύσεων, κατάσταση η οποία χειροτέρεψε με την ραγδαία αύξηση των ποσοστών ανεργίας σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα.

Η μοναδική λύση είναι ένας εκ βάθρων επανασχεδιασμός όλου του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού μοντέλου.

Γραφείο Τύπου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>