Συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα DOCUMENTO παραχώρησε ο κος Φαήλος Κρανιδιώτης. Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ μίλησε για το κόμμα, για τις διαφορές του από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκλογική προοπτική, για τις ιδέες και για το όραμα του.

Σε τι διαφέρει η Νέα Δεξιά από την ΝΔ;

Αυτό το οποίο εγώ θα ήθελα να σας υπογραμμίσω το οποίο είναι και μια βασική διαφορά ειναι ότι η δεξιά που περιλαμβάνει και το αληθινό κέντρο της ιστορίας δεν μπορεί να είναι νεοφιλελεύθερη. Δεν μπορεί δηλαδή να πιστεύει στην άνευ όρων, άκρατη λεγόμενη αυτορρύθμιση των αγορών διότι, σας θυμίζω, ότι βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση σήμερα , πέρα από όλα τ΄ αλλα και επειδή κάποιοι τραπεζίτες «αυτορισθμίστηκαν» στην Αμερική.

Αυτό είναι δηλαδή το κενό που έρχεστε να καλύψετε;

Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα η ενοχική στάση απέναντι στην αριστερά και επίσης αυτή η σημερινή κεντροδεξιά, χωρίς δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη που απευθύνεται στο 15% που ακόμα έχει κάτι. Υπάρχει το 85% των ελλήνων που έχουν στις τράπεζες μόνο χρέη ή έχουν ακόμη μέχρι και 1.000 ευρώ. Αν δεν βρεις τρόπο να εκφράσεις τους ανθρώπους αυτούς και να τους πιάσεις την καρδιά τους αλλά με πρακτικές προτάσεις τότε δεν μπορείς να γίνεις ποτέ πλειοψηφικό ρεύμα. Η δεξιά ή θα είναι λαική ή θα πάψει να υπάρχει! Οποιοδήπτε κόμμα, αν δεν είναι λαικό, θα πάψει να υπάρχει. Εμείς δεν είμαστε μια δεξιά που απευθύνεται μόνο σε μια ολιγαρχία. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το τι λέει ο πολύς ο κόσμος. Το τι έχει ανάγκη και θέλουμε να τον εκφράσουμε και κυρίως είμαστε αυτό που σε καμία περίπτωση δεν είναι η ηγετική ομάδα της ΝΔ, είμαστε ένα κόμμα ταυτότητας.

Ποιός είναι ο εκλογικός σας στόχος;

3% συν μια ψήφος και όσο πιο πάνω γίνεται. Να είμαστε στην αρχή ρυθμιστής της εξουσίας κι αργότερα η ίδια η εξουσία, για να ξαναδώσουμε στην Πατρίδα δύναμη, υπερηφάνεια και ελευθερία. Δεν είμαστε σαν τον Καμμένο. Έχουμε σχέδιο και αταλάντευτες αρχές και αξίες.

Καθώς προσδοκάτε ρόλο ρυθμιστή των μετεκλογικών εξελίξεων ποιες είναι οι προοπτικές συνεργασίες που έχετε κατά νού;

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θα συνεργαστεί μόνον μετά από δημόσια γραπτή συμφωνία για ένα μίνιμουμ κυβερνητικό πρόγραμμα με βασικά στοιχεία την επιστροφή της Εθνικής Παιδείας στον συνταγματικό της σκοπό του άρθρου 16 (εθνική, ηθική, θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών), πολιτική μηδενικής ανοχής στην ανομία, από την λεηλασία του εθνικού πλούτου από μια λούμπεν ψευτοελίτ και την δράση περιθωριακών μηδενιστών στις πόλεις, ως την λαθρομεταναστυευτική εισβολή και τον ισλαμικό εποικισμό, αυστηρή στάση στα εθνικά θέματα, δραστική μείωση της φορολογίας και πάση δυνάμει διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων κ.τ.λ.

Είναι εφικτός ο εκλογικός σας στόχος;

Θεωρώ ότι είναι εφικτός επειδή υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό αυτή τη στιγμή , δηλαδή η δεξιά είναι στην ουσία χωρίς έκφραση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σφάλμα από το να εκχωρεί κάποιος τον πατριωτισμό του στην άκρα δεξιά και την κοινωνική δικαιοσύνη στην αριστερά. Πιστεύω ότι εκφράζουμε αυτά τα δύο και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον πατριωτισμό με τον καλύτερο τρόπο.

Πότε εκχώρησε η ΝΔ;

Η ΝΔ εδώ και χρόνια εκχωρούσε , θα έλεγα ότι ειδικά μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό το οποίο έγινε δεν ήταν εκχώρηση, θα το έλεγα εγκατάλειψη. Δηλαδή δεν μπορεί η παράταξη που προσπαθεί απλά να εγκλωβίσει τις ψήφους των σοβαρών συντηριτικών δεξιών πατριωτών και από την άλλη να ψηφίζει τζαμί, σύμφωνο συμβίωσης και να αφήνει ανοιχτή την πόρτα για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλα ζευγάρια να τηρεί μια στάση για το μεταναστευτικό η οποία είναι απαράδεκτη όπου το μόνο πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι το κόστος ανά κεφαλή λαθρομετανάστη ή πρόσφυγα ή οτιδήποτε άλλο. Και επίσης , αν μου επιτρέπεις ότι αυτό που είναι απαίτηση από μια πατριωτική παράταξη και λαική και πατριωτική δεξιά είναι βεβαίως τουλάχιστον μια στάση διαφορετική απέναντι στην Ευρώπη , δηλαδή να υπάρχει τουλάχιστον ένας ευρωσκεπτικισμός και μια αντίσταση σε κάποια πράγματα.

Εξαιτίας των θέσεων που μόλις εκφράσατε, σας αποδίδουν το χαρακτηρισμό του ακροδεξιού…

Το να ονοματίζεις το καλό και το κακό είναι εξουσία. Την αρνούμαι σε αυτούς που κατασυκοφαντούν τις εθνικές ιδέες, εκχωρώντας ανοήτως τον πατριωτισμό στην άκρα δεξιά, όπως ανοήτως οι νεοφιλελεύθεροι εκχωρούν την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά. Αν κρίνω δε από το ποιόν αυτών που το λένε, σας διαβεβαιώ πως λέγε-λέγε θα το κάνουν φιλοφρόνηση. Θα λέμε «ο τάδε; Καλό παιδί, τίμιος, γενναίος και ακροδεξιός». Οι πολίτες ας διαβάσουν μόνοι τους τι λέμε και πράττουμε κι όχι τι λένε άλλοι για μας. Η αλήθεια κι η αγάπη για την Πατρίδα δεν είναι ποτέ ακραίες.

Προσβλέπετε στην απλή αναλογική;

Θα σας εκπλήξω αλλά η θέση μου ήταν και είναι κατά. Μπορεί να βλάπτει το στενό κομματικό συμφέρον η θέση μου αυτή, αλλά πιστεύω ότι ωφελεί τη χώρα. Εγώ πιστεύω στις ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν έχουμε την κουλτούρα των πολυκομματικών κυβερνήσεων.

Πότε εκτιμάτε ότι θα γίνουν οι επόμενες εκλογές;

Πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να γίνουνε το ’18, θα αργήσουνε δηλαδή .Πάντως πριν αρχίσει η έναρξη των μέτρων.

Η ΝΔ έχει λόγους να φοβάται τα κόμματα στα δεξιά της;

Η ΝΔ έχει λόγους να φοβάται από παντού. Αυτή τη στιγμή αν θεωρείται εκσυγχρονισμός του κόμματος η ένταξη σε αυτό απολιθωμάτων του νεοφιλελευθερισμού όπως ο κ. Σκυλακάκης και διάφοροι σαν αυτόν τότε τι να πω. Αν θεωρεί κανείς ότι ένα κόμμα το οποίο ο Πρόεδρος του έχει σαν βασικό σύμβουλο, λάθρα βέβαια τώρα, δεν το λένε δημόσια αλλά αυτός είναι γιατί είναι καθημερινά εκεί , τον πολύ Νίκο Γεωργιάδη με τις γνωστές απόψεις και αδυναμίες , τότε πάλι τι να πω…

Ποια είναι η άποψή σας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η δικιά μου η άποψη είναι ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον διώξει ο Κυριάκος. Δεν έχει το ανάστημα. Να σας το πω κιόλας ακόμη πιο απλά, αν θέλετε, η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πιο στιβαρός πολιτικός «άνδρας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι γυναίκα, αλλά έχει ένα πολιτικό ανάστημα. Δεν έγινε Πρόεδρος, ήμουν μαχητικά απέναντι της αλλά εκείνη έχει την στόφα Αρχηγού. Ο Μητσοτάκης έγινε Πρόεδρος, αρχηγός δεν θα γίνει ποτέ. Δεν το έχει το παιδί.

Τι του λείπει δηλαδή;

Του λείπει η βαρύτητα, του λείπει αυτό το σθένος αν θέλετε, του λείπει η στόφα του αρχηγού. Ο άνθρωπος που τον βλέπεις και θέλεις να τον ακολουθήσεις στη μάχη. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος με αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την διάψευση όλων των ελπίδων που έχει δώσει στον κόσμο θα πρεπε να χει τώρα 40% και πάνω.

Μέχρι που, εκτιμάτε ότι μπορεί να φτάσει;

Δεν έχει το κληρονομικό χάρισμα. Ακόμα κι αν έρθει πρώτος θα έχει μια κολοβή εξουσία. Δηλαδή, θα έχει κάποιο προβάδισμα, αλλά δεν θα έχει αυτοδυναμία και πιστεύω ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πολιτικές, οι οποίες θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα από δω που βρίσκεται.

Πως βλέπετε το πολιτικό μέλλον του κ. Τσίπρα;

Κοιτάξτε η κεντροαριστερά έχει ηγέτη. Είναι προφανές αυτό. Και θα έλεγα ότι τον είχαμε όλοι υποτιμήσει για την παιδεία του, για τα αγγλικά του για το ένα του για το άλλο του αλλά σας θυμίζω ότι τις κέρδισε τις εκλογές. Ξέρετε η πολιτική είναι σαν την μπάλα. Μετράει το αποτέλεσμα. Πήρε δυο εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα το έκανε γαργάρα αλλά ακόμη και γι’ αυτό ο λαός τον συγχώρεσε, παρά τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls. Γιατί θεώρησε πως προσπάθησε και γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν βγάζει 1.680 Ευρώ το μήνα και στις τράπεζες έχει μόνο χρέη ή κάτι ψιλά. Η ΝΔ ακόμη δεν πήρε χαμπάρι γιατί έχασε. Υποτίμησαν τον ψυχολογικό, ηθικό παράγοντα, την εικόνα να μπαίνουν οι ξένοι στα υπουργεία σαν δερβέναγες και να μας ξεφτιλίζουν. Όμως τα δυο Μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση δεν βγαίνουν, θα γίνουμε χέρσα γη, με τέτοια δημευτική φορολογία και ανύπαρκτη παραγωγική βάση. Θα πληρώσουμε δε πολύ ακριβά την συντριβή της μεσαίας τάξης. Σπάει η ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ευημερούσα χώρα χωρίς ακμαία μεσαία τάξη. Ο Τσίπρας θα ηττηθεί από τις συνέπειες των πολιτικών του.

Ποιος είναι ο κίνδυνος για την χώρα σήμερα;

Αυτή η συνταγή οικονομικής πολιτικής σκληρής λιτότητας, παράλληλα με την συντριβή της παραγωγικής βάσης και την πολιτική της αλόγιστης παράνομης μετανάστευσης θα μας κάνει σκηνικό για το επόμενο Mad Max.

Με τον κ. Σαμαρά πως είναι η σχέση σας;

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε φίλοι, το προσωπικό δεν ταυτίζεται με το πολιτικό. Όμως ο κ. Σαμαράς είναι βουλευτής της ΝΔ και στηρίζει Κυριάκο Μητσοτάκη, εγώ είμαι ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ και θεωρώ πως η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν είναι η απάντηση, είναι απλά άλλο ένα πρόβλημα..

Μιλήσατε μαζί του πριν την ίδρυση του κόμματος σας;

Όχι. Δεν παίρνω άδεια από κανέναν για ό,τι μου υπαγορεύει η συνείδηση μου.

Ποιος είναι ο Κ. Καραμανλής; Θεωρείτε πως έχουν βάση τα σενάρια που του αποδίδουν υπόγεια συνεργασία του με τον κ. Τσίπρα;

Έχει βάση την ανασφάλεια του Μητσοτάκη. Τα θεωρώ ανοησίες, ενταγμένες σε ένα εσωστρεφές παιχνίδι επικράτησης φατριών και μετάλλαξης της ΝΔ σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, που θα απευθύνεται στην Εκάλη, το Κολωνάκι, την Γλυφάδα, το πολύ στο 15% που έχει ακόμη κάτι και σε όσους προσδοκούν από αυτό οφέλη εξουσίας. Ο Κώστας Καραμανλής που εγώ γνωρίζω, τόσο από την δημόσια πορεία του αλλά και προσωπικά, αν ήθελε να πει κάτι, θα το έλεγε ο ίδιος δημόσια. Δεν χρειάζεται ερμηνευτές, Πυθίες και αντηχεία.

Όπως μιλάτε, θα μπορούσαν να σας χαρακτηρίσουν και Καραμανλικό…

Είμαι λαϊκός, δεξιός, πατριώτης που σέβομαι και τιμώ τον Καραμανλή για όσα προσπάθησε να κάνει και για τα οποία πολεμήθηκε από τον ξένο παράγοντα και τον εσμό της εγχώριας διαπλοκής, στον οποίο προσπάθησε να βάλει τάξη με τον βασικό μέτοχο. Κι αν θέλετε και για έναν σημαντικό για μένα λόγο, που τον διαπίστωσα αυτοπροσώπως: ο Καραμανλής διαβάζει, ξέρει Ιστορία.

Απαιτείται εθνική συνεννόηση σήμερα;

Όπως λέει η ερώτηση σας, η συνεννόηση πρέπει να είναι εθνική κι όχι …αντεθνική. Συνεννόηση για να γίνουμε ξέφραγο αμπέλι στους Τούρκους δουλέμπορους, για να φορολογούμε μέχρι ασφυξίας ό,τι κινείται κι ό,τι αναπνέει, και για να εφαρμόζουμε όλοι μαζί αγκαλιά τις οδηγίες στα γερμανικά, δεν νοείται. Η σύγκρουση Γερμανίας και Αγγλοσαξωνικού κόσμου, με συμμάχους των ΗΠΑ και στην καρδιά της Ευρώπης, εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι έγραφα. Είναι τεράστια ευκαιρία. Ας μην κάνουμε το λάθος που έκαναν οι Βούλγαροι δυο φορές στην Ιστορία. Να είμαστε πάλι με τους νικητές, χωρίς αυτή τη φορά να φαγωθούμε μεταξύ μας. Δύσκολο αλλά αυτό είναι το όραμα μου.

Νέα Δεξιά
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δεξιάς λειτουργεί σε καθημερινή βάση και είναι στην διάθεση όλων των δημοσιογράφων. Τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου είναι:
Τ: 211 1980 118
Κ: 694 300 64 00
E: press@neadexia.gr
  1. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο φόβος.
    Το χειρότερο συναίσθημα είναι ο θυμός.
    Το μεγαλύτερο λάθος όμως είναι η παραίτηση.
    Αρκετά ασχοληθήκαμε με τους γνωστούς!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>