Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κος Φαήλος Κρανιδιώτης, αναφερόμενος στην καταδικαστέα πράξη αναγραφής ναζιστικών συμβόλων στη Συναγωγή Ιωαννίνων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η αναγραφή ναζιστικών συμβόλων στη Συναγωγή των Ιωαννίνων, συμβόλων ενός εχθρού του λαού μας αλλά και όλης της ανθρωπότητας, είναι μία απεχθής πράξη. Οι ένοχοι πρέπει να αναζητηθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά.»

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.
  1. Ιπποκράτης says:

    Η αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους κτηρίων κτλ, και μάλιστα συνθημάτων που οι χρήστες των τα θεωρούν προσβλητικά ή και απολύτως εχθρικά, θα αρκούσε πιστεύω μία γενικότερη προσπάθεια παιδείας με βάση την οποία θα μαθαίναμε να μη βανδαλίζουμε -τουλάχιστον- ότι δεν είναι δικό μας, και πολύ περισσότερο να μη βανδαλίζουμε και να μη προκαλούμε συνάμα επάνω σε περιουσίες τρίτων.

    Τι θα άλλαζε για παράδειγμα αν σε έναν ελληνοορθόδοξο χριστιανικό ναό κάποιοι έγραφαν αντιχριστιανικά συνθήματα που υπενθύμιζαν την αντιπαθητική γνώμη που διατηρούν κάποιοι άλλοι λαοί για τους έλληνες; Θα βγάζαμε τότε νέα εστιασμένη ανακοίνωση;

    Η αλήθεια είναι ότι πολλοί τοίχοι στην χώρα μας είναι γεμάτοι ανεγκέφαλων συνθημάτων πολιτικού ή και «αθλητικού» περιεχομένου που προκαλούν και βρίζουν άλλους. Συνεπώς στη χώρα που «ανθίζει» ο κάθε «μπαχαλάκης», για κάτι άλλο γενικότερο πρέπει να εκπαιδευτούμε. Διαφορετικά δεν γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο επιτρέπεται «να πεθάνει» ο κάθε «βάζελος» ή ο «κάθε γάβρος» κτλ και δεν ισχύει αυτό και με ιδιαίτερη σπουδή για κάποιες άλλες κοινωνικές ή εθνοτικές ομάδες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>