Με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ούτε τα ίδια τα Σκόπια δεν φαντάζονταν ότι έχουν τόσους αυτόκλητους συνηγόρους των συμφερόντων τους μέσα στην Ελλάδα. Τα περί «Μακεδονικής» γλώσσας και Έθνους, καθώς και τυχόν βόρεια, άνω, πέρα, δώθε «Μακεδονία» θα πρέπει να εξηγηθούν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Η συνηγορία υπέρ των Σκοπιανών βασίζεται σε ψεύδη, όπως η δήθεν αναγνώριση της σλαβικής διαλέκτου των Σκοπίων ως «Μακεδονικής». Ο ΟΗΕ δεν έχει διαδικασία αναγνώρισης γλωσσών. Ή κυβέρνηση αναφέρεται κουτοπόνηρα στο uniterm multilingual terminology database, που είναι βάση δεδομένων κι όχι κατάλογος αναγνωρισμένων γλωσσών, ένα εργαλείο π.χ. για τις ειρηνευτικές δυνάμεις, με επισήμανση πως η συμπερίληψη δεν σημαίνει πως ο ΟΗΕ αποδέχεται οτιδήποτε. Το βάθος των ανασκαφών που κάνει η κυβέρνηση αναζητώντας επιχειρήματα για να ενδώσει είναι απίθανο.

Εάν επιβεβαιωθεί πως θα δώσουμε όνομα, γλώσσα και εθνότητα, εισιτήριο για το ΝΑΤΟ, για να πάρουμε υποσχετική για το μέλλον, τότε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι απλά ενδοτικοί και επίορκοι αλλά και πολιτικά ανόητοι. Όσοι εμπλέκονται από την κυβέρνηση γράφουν μόνοι τους το κατηγορητήριο τους.

Περιμένουμε ακόμη να μάθουμε τι συμφώνησε ο κ. Κοτζιάς για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα των Σκοπίων. Ή Παλιά Βουλή τους περιμένει».

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.
  1. Μακρογλου Νικόλαος says:

    Ο πατέρας μου είναι 93 ετών. Πολέμησε από 46-49 έφτασε μέχρι τοις ακριτικες κορυφές και η πατρίδα ελεύθερη πια συνέχισε την πορεία της. Σήμερα αν τον εκοβες δεν θα έβγαζε στάλα αίμα. Είναι καλά στην υγεία του αλλά φοβήθηκα ότι θα τον χάσω.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>