Με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ο Γραμματέας Οικονομικών της Νέας Δεξιάς Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος έκανε την κάτωθι δήλωση:

Η Αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα υλοποιεί τις οδηγίες της ΕΕ για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών συμπολιτών μας.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σύνθετο: Υπάρχουν (α) οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που έλαβαν δάνεια τα οποία επιλέγουν να μην αποπληρώνουν παρότι έχουν τη δυνατότητα, (β) οι πληγέντες από την κρίση που χτυπήθηκαν οικονομικά και αδυνατούν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, και (γ) οι Νοικοκύρηδες που κατάφεραν σε όλο τον καιρό της κρίσης να πληρώνουν με τεράστιο κόπο τις δόσεις των δανείων τους.

Ως γνωστό, σε ιδιαίτερα σύνθετα προβλήματα, δεν δίνονται απλοϊκές λύσεις που πλήττουν έντονα την κοινωνική δικαιοσύνη και σταθερότητα. Αποτελεί απαράδεκτη πρακτική, ενώ βρισκόμαστε ακόμα σε οικονομική κρίση και οι τιμές των ακινήτων είναι πολύ κάτω από μια δίκαιη αξία, να επιτίθεται η Κυβέρνηση σε έναν Θεσμό που αποτελεί θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και παράδοση για την ελληνική οικογένεια: την Ιδιοκτησία.

Η Ιδιοκτησία έχει πληγεί ήδη αφόρητα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με εντελώς άδικους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ και το μαζικό ξεπούλημα κατοικιών, επαγγελματικών ακινήτων και οικοπέδων με απρόσωπο και αυτοματοποιημένο τρόπο όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ουσιαστικά αποτελεί και την ταφόπλακα της Ακίνητης Περιουσίας στην χώρα μας.

Η κοινωνία και η οικονομία έχουν ανάγκη από μια λύση στο ζήτημα των “κόκκινων δανείων” με εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε δανείου, που θα στοχεύει στους επιτήδειους “στρατηγικούς κακοπληρωτές”, θα διευκολύνει την επανεκκίνηση πληρωμών σε συνεπείς δανειολήπτες προ ή και κατά τη διάρκεια της κρίσης και θα αποκαθιστά τη ροή χρηματοδότησης προς την επιχειρηματικότητα, και ιδίως τη μικρομεσαία που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Απόστολος Κρητικόπουλος

Γραμματέας Οικονομικών

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>