Σε καθημερινή επικοινωνία με την κοινωνία βρίσκεται η Νέα Δεξιά συμμετέχοντας σε διάφορα εσωτερικά και διεθνή φόρα. Από την Θεσσαλονίκη και την συμμετοχή της στο Balkans Money Show μέχρι την Νίκαια της Γαλλίας για την «Γιορτή των Εθνών».

Παρουσία πλήθους οπαδών της Νέας Δεξιάς πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Hyatt Regency και στο πλαίσιο του Balkans Money Show 20018, η παρουσίαση των προγραμμάτων για την Κοινωνική Ασφάλιση και Εργασία και για την Δικαιοσύνη, από τους αρμόδιους Γραμματείς κ.κ. Εμμανουήλ Ζαμπέτα και Γιώργο Παλάζη, αντιστοίχως.

«Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης διέρχεται σοβαρή κρίση αξιοπιστίας και τελεί υπό συνεχή αμφισβήτηση, με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη ως κρατική λειτουργία να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τους πολίτες και η ίδια να αισθάνεται ότι απειλείται από τις ενέργειες της πολιτικής εξουσίας. Η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης έχει δυσμενείς συνέπειες στον κοινωνικό και οικονομικό βίο, ιδίως δε στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων» ανάφερε στην ομιλία του περί της ενεστώσας κατάστασης ο γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς, Γιώργος Παλάζης.

Στην παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δεξιάς για το Ασφαλιστικό από τον κ. Εμμανουήλ Ζαμπέτα, διατυπώθηκαν οι βασικές αρχές της Νέας Δεξιάς καθώς και οι προτεινόμενες αλλαγές αλλά και προσθήκες με στόχο την εκ βάθρων αναδόμηση του συστήματος, με βασική αρχή την διαφάνεια και την πλήρη ανταποδοτικότητα των καταβολών των ασφαλισμένων μέσω διαχωρισμού της κοινωνικής ασφάλισης (ανταποδοτικό μέρος) από την κοινωνική πρόνοια (επιδοματικό μέρος).

Κλείνοντας την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο πρόεδρος της Ν.Ε. Νέας Δεξιάς Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Φαήλος Κρανιδιώτης τόνισε ότι όλοι οι τομείς του κράτους είναι αντανάκλαση της κοινωνίας. «Όταν υπάρχει διαφθορά στον κοινωνία υπάρχει διαφθορά και σε όλους τους τομείς, από αυτό τον κανόνα δεν ξεφεύγει ούτε η δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στον ρόλο της Δικαιοσύνης τόνισε ότι πρέπει «να είναι αδιάφορη και οι αποφάσεις της δεν πρέπει να είναι λαοφιλείς αλλά δίκαιες. Ο ρόλος της είναι να απονέμει δικαιοσύνη και μόνο». Σημείωσε δε ότι το σοβαρό πρόβλημα των συνεχών αναβολών, αλλά και του «επηρεασμού» των αποφάσεων, όταν και εάν υπάρχει τέτοιο θέμα  θα μπορούσε να επιλυθεί με τον θεσμό της δημιουργίας αμιγώς ορκωτών δικαστηρίων. «Ένας τέτοιος θεσμός θα επιτάχυνε τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, ενώ θα ήταν δύσκολο να επηρεαστούν οι ένορκοι που θα κληρώνονται εκείνη τη στιγμή. Πιστεύουμε ότι αυτό θα ήταν μια ουσιαστική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο κ. Κρανιδιώτης.

Επισημαίνοντας ότι η Νέα Δεξιά στελεχώνεται από ανθρώπους της καθημερινότητας και ότι δεν είναι κόμμα γόνων και επιγόνων αναφέρθηκε και στο Ασφαλιστικό ζήτημα το οποίο συνέδεσε άμεσα με το δημογραφικό και  μεταναστευτικό ζήτημα της χώρας. «Ότι κι αν πούμε για οποιονδήποτε τομέα της πολιτικής δεν θα έχει καμία σημασία καθώς σε λίγα χρόνια η μισή χώρα θα κατοικείτε από γέροντες και μεσήλικες και η υπόλοιπη από μουσουλμάνους, ρομά κλπ. Για το λόγο αυτό πρωτίστως το κράτος πρέπει να δώσει υλικά ηθικά και πρακτικά κίνητρα για την ενίσχυση της Ελληνίδας μάνας, εκείνης όμως που το έχει πραγματικά ανάγκη. Μόνο έτσι θα ενισχυθούν οι γεννήσεις στην χώρα μας».

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>