Σήμερα η Δικαιοσύνη απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία να επανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία!  
Καταδικάστηκε ο Κος Μαντέλης, σε οκτώ έτη καθειρξης, ένεκα του ότι ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ έλαβε 450.000 Γερμανικά Μάρκα από την Siemens.

Η καταδίκη του αφορά στο ξέπλυμα χρήματος (κατά τον Νόμο 3691/2008), ενώ έκρινε το δικαστήριο ότι παρεγράφη η δωροδοκία σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003).
Ο κουμπάρος του κου Μαντέλη αθωώθηκε ένεκα ελλείψεως δόλου.
Το Δικαστήριο χορήγησε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου στον τέως υπουργό, καθώς και της μεταμέλειας, ενώ εδέχθη η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έξω λοιπόν ο τέως υπουργός. Θα μπορεί να κάνει τα μπάνια του μαζί με τον κο Τζοχατζόπουλο, ο οποίος έδειξε να ξεπερνά πλήρως τα σοβαρά προβλήματα υγείας, δυνάμει των οποίων αποφυλακίστηκε.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μεταμέλειας, εδόθησαν σύμφωνα με την πάγια νομολογία του ΑΠ…
Αν είχαμε γενναίους Δικαστές, αφενός δεν θα έδιναν αναστολή στην έφεση και αφετέρου θα έκριναν παρεμπιπτόντως τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ως αντισυνταγματικό, προκειμένου να μην ισχύει η 5ετης παραγραφή !!!
Είπαμε όμως, αυτό θα γινόταν σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη δεν εξαντλεί την αυστηρότητα της στον ταλαίπωρο καστανά που πωλεί κάστανα χωρίς τιμολόγιο, ενώ από την άλλη αφήνει τον κο Παπακωνσταντίνου ελεύθερο (1 έτος με αναστολή) και την χριστιανική ευχή «μη καίτοι αμαρτάνετε»!
Η Νέα Δεξιά επιμένει «Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη και γενναία Δικαιοσύνη! Μόνο η Δικαιοσύνη είναι ο θεμελιωτής της ευνομίας και της κοινωνικής ευημερίας. Μόνο η Δικαιοσύνη είναι ο θεματοφύλακας του ίδιου του πολιτεύματος. Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, άλλως η κατάσταση θα εκτραπεί!»
Δημήτριος Π. Μάρκου
Γραμματέας Δικαιοσύνης Νέας Δεξιάς

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.
 1. Ρε φίλε θέλεις να πιστέψουμε ότι ο μόνος, που έχει λάβει «ενισχύσεις» είναι ο Μαντέλης στον οποίο η Δικαιοσύνη έπρεπε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της; Υπάρχει καμία σύμβαση του Δημοσίου ή των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ, εκτέλεσης Δημοσίων έργων ή προμηθειών ή εξοπλισμών που δεν περιέχει «ενισχύσεις», μίζες, ή λαδώματα; Ας τις ψάξουν μια προς μια και εκεί θα διαπιστωθεί ότι όλες, ακόμα και οι πιο συμφέρουσες περιείχαν μίζες!!! Τελικά τα 400.000 του Μαντέλη είναι το πρόβλημα ;

  • Δημήτριος Π. Μαρκου says:

   Ειπα ποτε εγώ αγαπητέ, ότι ο Μαντέλης είναι ο μόνος; αν παρακολουθήσετε τα δελτία μου θα κατανοήσετε αμάθεια το σαθρό του συστηματος, το οποίο μέμφομαι και για το οποίο παλεύουμε!
   Ακόμη και εντός του δελτίου γίνεται αναφορά τόσο στον Ακή, όσο και στον Παπακωνσταντίνου. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί! Το υπάρχον σύστημα διεβρωσε τα πάντα & φυσικά κάθε σύμβαση του δημοσίου εμπεριείχε το ανάλογο λάδι ….
   Τέλος, προφανώς και δεν επιθυμώ να εξαντλήσει η δικαιοσύνη την αυστηρότητα της στον Μαντέλη. Έπρεπε όμως να κάνει μια αρχή, οποία είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του θεσμικού της ρόλου!
   Με τιμή.

 2. Kyriakos Ioannidhs says:

  Αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε σωστά δεν θα φτάναμε εδώ. Και τρεις θεσμοί χωλαίνουν περισσότερο από σοβαρά. Ο λαός μας είναι ηλίθιος .

  • Κωνσταντίνος Κωστ. says:

   Και εγώ αυτό ακριβώς πιστεύω. Από τη Μεταπολίτευση και μετά άρχισε η σταδιακή διαφθορά των θεσμών σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε αυτό της Δικαιοσύνης. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε όπως θα έπρεπε και επενέβαινε σε περιπτώσεις οικονομικών σκανδάλων εγκαίρως και με αποτελεσματικότητα, δεν θα είχαμε φτάσει στην σημερινή κατάντια. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!

   • Δημήτριος Π. Μαρκου says:

    Ξεκάθαρα!
    Μην ξεχνάτε όμως ένα πράγμα! Όταν η άρση της ασυλίας εξαρτάται από την Βουλή, τότε από τη αρχή χωλαίνει το πράγμα ….
    Και δυστυχώς η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει κάτι εκεί….
    Αυτό πρέπει να αλλάξει!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>