Δήλωση του γραμματέα Ασφαλιστικού και Εργασιακών της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, κ. Εμμανουήλ Φ. Ζαμπέτα, αναφορικά με την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου.


«Ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δύο μερών, είναι μία συμφωνία κατά την οποία αμφότερα τα μέλη δεσμεύονται να συνεργαστούν για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, συνεισφέροντας ισοβαρώς στην συνεργασία αυτή. Η συμφωνία αυτή δεσμεύει και τα δύο μέρη και τυχόν αποκλίσεις από αυτή, εάν δεν έχουν συμφωνηθεί και συνομολογηθεί και από τους δύο, την καθιστούν άκυρη και μη γενόμενη.
Η συμφωνία η οποία ψηφίστηκε εχθές το βράδυ, είναι ανισοβαρής ως προς την Ελληνική συνεισφορά για την επίτευξη των στόχων ελάφρυνσης της δημοσιονομικής επιβάρυνσης από τις συνταξιοδοτικές και επιδοματικές (ανεργίας, αναπηρίας, πολυτέκνων κλπ) δαπάνες. Η Ελλάς δεσμεύτηκε, μονομερώς, να περικόψει τεράστιο ποσοστό από τις προαναφερόμενες δαπάνες για να επιτύχει τους δυσβάσταχτους, οικονομικά, στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξεως του 3,5%, χωρίς να λαμβάνει κάποιο αντισταθμιστικό αντάλλαγμα όσον αφορά στην βιωσιμότητα του εξωτερικού χρέους, ή, έστω την ρητή ημερομηνιακή δέσμευση του πότε και πώς θα διενεργηθεί το πολυπόθητο «κούρεμα» του. Οι περικοπές αυτές, οι τελευταίες από μία πολυετή σειρά περικοπών, καταδικάζουν σε βέβαιο και αργό θάνατο τις ευαίσθητες κοινωνικές, αυτές, ομάδες και τις περιθωριοποιούν πετώντας τες στον Καιάδα της ανέχειας.
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καταδικάζει αυτήν την αποικιακού χαρακτήρα «συμφωνία» και δεσμεύεται να παρουσιάσει ένα συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα είναι, πλήρως, ανεξάρτητο από τον κρατικό παρεμβατισμό, έχοντας ως αρχή το ότι τα χρήματα της συνταξιοδοτικής δαπάνης της κάθε οικογένειας, είναι περιουσιακό της στοιχείο και όχι περιουσία του δημοσίου.»

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>