Για την συμπλήρωση 44 ετών από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εισβολή και κατοχή της Κύπρου από το κράτος – συμμορία παραμένει, 44 χρόνια μετά, το πρώτο εθνικό ζήτημα για κάθε Έλληνα με στοιχειώδες αίσθημα τιμής, ιστορική γνώση και ένστικτο συλλογικής αυτοσυντήρησης. Ο εχθρός είναι ακόμη εκεί, στην Κερύνεια, στην Αμμόχωστο, στην Μόρφου. “Λερώνει” τη γη μας, τους τάφους των ηρώων μας και των προπατόρων μας.

Ο Παπαδόπουλος απογύμνωσε αμυντικά την Κύπρο με την απόσυρση της Μεραρχίας και ο Ιωαννίδης με το πρόσχημα του πραξικοπήματος “κάλεσε” τους βάρβαρους, όπως και ο Μακάριος από το βήμα του ΟΗΕ, και στην συνέχεια εγκατέλειψε τους πολεμιστές της Κύπρου, που τίμησαν τον όρκο και την στολή τους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τους εγκατέλειψε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το «Η Κύπρος κείται μακράν», η σιγή των ελλαδικών όπλων από τον Έβρο εως το Καστελλόριζο και στους δύο «Αττίλες» και η ατιμωρησία των πολιτικών και στρατιωτικών υπευθύνων, θα παραμένουν αιώνιο όνειδος.

Η Νέα Δεξιά παραμένει σταθερή στον σκοπό του αγώνα, στο τρίπτυχο Κύπρος ενιαία, ελεύθερη, ελληνική. Κι αν η ψευτοελίτ κουράστηκε, το Έθνος δεν κουράστηκε.

Θα περιμένουμε, πιστοί στο όραμα του Αρχηγού Διγενή, στο παράδειγμα του Κουρούπη, του Παπαμελετίου, του Κατσάνη, του Κατούντα και όλων των συμπολεμιστών τους. Εάν η Κύπρος ήταν κοντά για τις τριήρεις με τα κουπιά και τα πανιά, σήμερα είναι μία ανάσα δρόμος».

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>