Χαίρομαι για την πτήση του Πρωθυπουργού με μαχητικό της ΠΑ στο Β. Αιγαίο.

Κάθε Πρωθυπουργός πρέπει να το κάνει μια φορά, για να νοιώσει το δέος μπροστά στην αποστολή των πιλότων μας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας.

Όμως λίγες ημέρες πριν, οι απόστρατοι της ΠΑ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 του ν. Κατρούγκαλου, εισέπραξαν την σύνταξη του Οκτωβρίου με μείωση 200-250 ευρώ. Εφαρμοζομένης της αναδρομικότητας του άρθρου από τον Ιούνιο του 2016 οι περικοπές των συντάξεων θα αγγίξουν τα 500 Ευρώ το μήνα. Αντίστοιχες μειώσεις έχουν υποστεί και οι απόστρατοι των Ειδικών Δυνάμεων και των υπηρετησάντων σε υποβρύχια, διότι το άρθρο 13 πετσοκόβει τα επιδόματα πτητικών και εν γένει των επιδομάτων κινδύνου εν υπηρεσία για τις ειδικές κατηγορίες των προκινδυνευόντων της εθνικής άμυνας.

Πρέπει λοιπόν με τροπολογία τα εξάμηνα κινδύνου να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του νόμου αυτού για μικτή σύνταξη άνω των 2000 Ευρώ και να αποδοθεί η διαφορά που περικόπηκε στους δικαιούχους.

Εύγε κ. Τσίπρα που πήρατε μια γεύση από την ζωή των Αετών μας. Τιμήστε όμως τους ιπτάμενους, όπως και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, στην πράξη και όχι με έπεα πτερόεντα.

Φαήλος Κρανιδιώτης

Πρόεδρος Νέας Δεξιάς

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.
 1. ΧΡΗΣΤΟΣ says:

  Μη ξεχνάτε Κε Πρόεδρε τους Τεχνικούς εξ Υπαξιωματικών, οι οποίοι είναι ο πνεύμονας της Πολεμικής Αεροπορίας και κατ’επέκταση σ’όλους τους Κλάδους, Στρατός-Αεροπορία-Ναυτικό.
  Για να πετάξει ένα αεροπλάνο ομάδα Τεχνικών, ώρες πριν έχει αρχίσει την προετοιμασία και τον έλεγχο για να πραγματοποιηθεί η απογείωση. Ο κορμός αυτής της διαδικασίας αποτελείται από αφανείς ήρωες που ονομάζονται Τεχνικοί Υπαξιωματικοί, οι οποίοι δεν λαμβάνουν επιδόματα κινδύνου και οι περικοπές στην πενιχρή τους σύνταξη φαντάζει πελώρια απώλεια. Αδικημένος κλάδος και ξεχασμένος οι εξ Υπαξιωματικών προερχόμενοι. Χωρίς όμως αυτών την προσπάθεια το οικοδόμημα δεν στηρίζεται. Μη λησμονάτε λοιπόν και τις πενιχρές συντάξεις των (μη ιπταμένων) εξ Υπαξιωματικών.

  • Χριστόφορος says:

   Καλημέρα σας,
   Αγαπητέ κ. Χρήστο,
   Άλλο πράγμα ο ιπτάμενος και άλλο πράγμα να πατάς στο έδαφος, ας ξεκινήσουμε από τα πολύ δύσκολα και έχουμε δρόμο…
   Ξέρετε πόσο μεγάλη ουρά έχει ο κατάλογος αυτών που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα για το επικίνδυνο ή το ειδικό βάρος του αντικειμένου τους, γιατί θα πρέπει να ζητάμε το αυτονόητο για την α ή την β ομάδα, όλοι οι άνθρωπο του δημοσίου δεν θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σαν λειτουργοί και σαν τέτοιους να τους αντιμετωπίζει ο εργοδότης τους δλδ το κράτος?
   Ναι είναι ζήτημα διαβάθμισης, όπως οι μηχανικοί αεροσκαφών, οι δικαστές, οι γιατροί, συντηρητές άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς, οι εκπαιδευτικοί (κυρίως αυτοί) κλπ, που έχουν στα χέρια τους τις ζωές των άλλων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
   Αυτοί δεν μπορούν και δεν επιτρέπετε να «λουφάρουν», δε μπορούν να βάζουν τίποτε κάτω από χαλί, ούτε να χρονοτριβούν ή να …αναβάλουν το έργο τους και σαν τέτοιους το κράτος πρέπει να τους προσέχει ιδιαίτερα έτσι κ αλλιώς η πολιτεία.
   Να το πάμε και λίγο παραπέρα όμως, κάποια στιγμή δεν θα πρέπει και στο δικό μας κράτος σε παρόμοιες θέσεις-πόστα της κρατικής μηχανής, εξ αρχής να τοποθετούνται οι πρώτοι μεταξύ ίσων και όχι πόστα πραγματικά για λειτουργούς και ικανούς, να στελεχώνονται με κριτήρια και επιπλέον «πόντους» του τύπου “είναι δικός μας”, προέρχεται από τη αλλοδαπή, από μικρός ορφάνεψε, είναι 3 πόντους ψηλότερος, είναι παλαιότερος και άλλες τέτοιες αηδίες που εφευρέθηκαν για να συντηρούν την κομματική πελατεία.
   Υ.γ. Από την άλλη, θα χαιρόμουν πολύ να ακούσω και κάποια ομάδα του δημοσίου, να κάνει σωστά τη δουλειά σαν να είναι δική τους, να δω τον εκπαιδευτικό να είναι πραγματικός δάσκαλος, να ζητήσει πρώτα την αξιολόγηση του και μετά να απαιτήσει περισσότερες παροχές, να τον δω να κάνει συνέλευση χωρίς να στερούνται εκπαιδευτικής ώρας οι μαθητές και να απεργήσει γιατί το υπουργείο δεν τον αφήνει να κάνει τη δουλειά τους και του επιβάλει να γεμίσει τα μυαλά των μαθητών με ιδεοληπτικές αηδίες και άλλα σκουπίδια…
   και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό στην ωραία δημοκρατία που βιώνουμε..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>