Ο Γενικός Γραμματέας της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Χρηστίδης Χρήστος είναι Αντισυνταγματάρχης ε.α. Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 11 Οκτωβρίου του 1965. Ολοκλήρωσε την στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση στις Σέρρες (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο). Συμμετείχε στην ομάδα κολύμβησης του Πανσεραικού και ως βασικό μέλος της ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Σερρών. Προέρχεται από μία εκ των παλαιοτέρων οικογενειών της πόλεως των Σερρών και η οικογένειά του έχει μακρά συμμετοχή τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα πολιτικά πράγματα του Νομού.

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Ανδριάνα Μαρινοπούλου εκ Πατρών, ψυχολόγο, και πατέρας 2 παιδιών .

Φοίτησε στην Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων από το 1984 έως το 1988, οπότε ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων. Από το 1989 έως το 2006 υπηρέτησε σε διάφορα όπλα του Στρατού Ξηράς (Τεθωρακισμένα, Καταδρομές, και Αεροπορία Στρατού).

Συνολικά δε φοίτησε με επιτυχία σε 12 σχολές μετεκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς.
Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής και επαρκής στη γνώση της Γαλλικής γλώσσας. Είναι απόλυτα εξοικειωμένος με το διαδίκτυο και χειρίζεται τους υπολογιστές σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε επιχειρηματικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος μετέχοντας σε εταιρικά σχήματα εντός και εκτός Ελλάδος.

Υπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ Σερρών από το 1979 έως την είσοδο του στο Στρατό, οπότε ανεστάλη υποχρεωτικά η κομματική του ταυτότητα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας την περίοδο 2013 -2014 συμμετέχοντας ως επικεφαλής του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014.

Το 2008 διεκδίκησε την Προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών και εκλέχθηκε Σύμβουλος την περίοδο 2008 – 2011.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού από το 2008 μέχρι το 2011.
Διετέλεσε Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών, από το 2010 μέχρι το 2013 που είναι ΝΠΙΔ και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή συναδέλφων του που προέρχονται από το Στρατό Ξηράς.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.