Κοινοβουλευτισμός ή  απλά λαϊκισμός

Με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το νομοσχέδιο, που τελικά έγινε νόμος του κράτους και αφορά στο δικαίωμα αναδοχής παιδιών σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ακόμη και στα ομόφυλα, μου ήρθαν ορισμένες απλές σκέψεις.

Κάποια κόμματα καταψήφισαν το νομοσχέδιο όπως η μείζονα αντιπολίτευση με κάποιες τρανταχτές σε ονόματα διαρροές.

Έ και…… Δεν είδα καμία δέσμευση σε ότι αφορά την κατάργηση του υπόψη νομοσχεδίου αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση, μιλώντας πάντα για την μείζονα αντιπολίτευση που προετοιμάζεται να κυβερνήσει.

Μετά κάθισα και σκέφτηκα όλες τις καταψηφίσεις νομοσχεδίων τα τελευταία 44 χρόνια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα ενώ καταψηφίστηκαν κατά την εισαγωγή τους στην ολομέλεια της Βουλής από την εκάστοτε αντιπολίτευση, στην συνέχεια μια χαρά τους βόλεψαν όταν έγιναν κυβέρνηση και επαληθεύθηκε ο χρυσός κανόνας του λαϊκισμού «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Το ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησε τα περισσότερα μεταπολιτευτικά χρόνια, έφερε στη Βουλή σωρεία νομοσχεδίων που προώθησαν τη συνδικαλιστική γάγγραινα, διέλυσαν θεσμούς, βόλεψαν ημετέρους και έθεσαν την αξιοκρατία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ΝΔ από την άλλη, ΔΕΝ κατήργησε παρά ελάχιστα από αυτά φοβούμενη το πολιτικό κόστος, υποκύπτοντας στη λογική της πολιτικής ορθότητας «μη μου τους κύκλους τάρατε».

Τελικά βέβαια συγκυβέρνησαν και όσοι έδωσαν μάχες στο ιδεολογικό πεδίο, αντιπαρατιθέμενοι και θυσιάζοντας καριέρες, περιουσίες και άλλα πολλά, σήμερα είναι σπίτι τους αποκαμωμένοι και αποκαρδιωμένοι από τα χρόνια που πήγανε στράφι.

Ο λαός μας, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να τον αποκαλούν με απαξιωτικές εκφράσεις του τύπου «πρόβατα» κ.α., ορθά αποφάσισε ότι τα δύο αυτά πρώην μεγάλα κόμματα ήταν οι όψεις του ίδιου νομίσματος αφού συγκυβερνούσαν χρόνια τώρα. Καταψήφιζαν νομοσχέδια ως αντιπολίτευση προς άγρα ψήφων από το κομματικό τους κοινό και μετά εφάρμοζαν τα όσα καταψήφισαν, για να ικανοποιήσουν και το υπόλοιπο αντίστοιχο που επιθυμούσαν να το κάνουν δικό τους.

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του λαϊκισμού τότε ποιος είναι; Λέω ΟΧΙ… αλλά μετά το ΟΧΙ το κάνω ΝΑΙ.

Και ξαφνικά μας προέκυψε ΣΥΡΙΖΑ που εκτός από το οικονομικό πεδίο, έχει ψηφίσει νομοσχέδια για την παιδεία, για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, για την προστασία και την απόδοση προνομίων σε διάφορες ποικιλόχρωμες μειονότητες, για την απόδοση ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ σε λαθρομετανάστες και για ακόμη τόσα και δεν έχω ακούσει τη ΝΔ να ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ για την άμεση κατάργησή τους.

Έσκουζε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, την υψηλή φορολογία, τα μνημόνια και τόσα άλλα και εφήρμοσε τα όσα είχαν ήδη ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ακόμη περισσότερα και έρχονται τα δύο αυτά  κόμματα και παίζουν ….. τρίλιζα και φιδάκι στη Βουλή με απουσίες, λογύδρια χωρίς δεσμεύσεις, μόνο για κατανάλωση.

Φαίνεται ότι το κάλπικο νόμισμα απέκτησε και τρίτη όψη. Αυτήν της μεγαλύτερης απάτης, όπου ακόμη και το ΟΧΙ ενός δημοψηφίσματος μετατρέπεται σε ΝΑΙ.

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε.

Κι έχουμε και το άλλο τρομερό παράδοξο. Στα κρίσιμα νομοσχέδια κάποιοι πάντα απουσιάζουν κρυπτόμενοι. Στην ολομέλεια της Βουλής και απουσιάζουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ και ΟΥΔΕΙΣ τους εγκαλεί, ΟΥΔΕΙΣ τους τιμωρεί και εμείς τα κορόιδα πληρώνουμε αδρά για την ΑΠΟΥΣΙΑ τους.

Να σε πληρώνω ρε φίλε για να με αντιπροσωπεύεις, αλλά να σε πληρώνω για να απουσιάζεις, πάει πολύ. Είσαι παράδειγμα προς αποφυγή.

Εμείς στη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ ό,τι πολεμήσαμε και καταγγείλαμε θα το καταργήσουμε πάραυτα, αν εσείς οι ενημερωμένοι και αφυπνισμένοι πολίτες μας δώσετε τη δύναμη να το κάνουμε. Δεσμευόμαστε να δώσουμε υπόσταση στη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όραμα στον Έλληνα, που σήμερα παρακολουθεί την λεηλασία του χωρίς πολιτική διέξοδο. Οφείλουμε, σεβόμενοι τους εαυτούς μας αλλά και όσους μας στηρίξουν να αλλάξουμε εκ βάθρων τον κανονισμό της Βουλής και οι απόντες να πληρώνουν το τίμημα της αδικαιολόγητης απουσίας τους. Δεσμευόμαστε να καταργήσουμε το «ΠΑΡΩΝ» γιατί κι αυτό κόλπο της δημοκρατορίας μας είναι, όταν οι κρίσιμες ώρες απαιτούν την ψήφο μας.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχουν και διαφορετικοί…οι κανονικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, που θα τιμήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

                                                                               

                                                                     Χρήστος Γ. Χρηστίδης

                                                                Γεν. Γραμματέας Νέας Δεξιάς

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.
  1. Ἂ. Μoσχοβάκης says:

    Πολλή σωστή η τοποθέτησή σας, η ΝΔ δεν έχει δεσμευτεί να καταργήσει τα απαράδεκτα νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε δεν κατήργησε τα αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ.
    Είμαστε μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια, για ένα νέο πολιτικό ήθος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>