ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-Σ.Ε.Θ.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Κωστόπουλος, ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπαχάς, ο Ταμίας κ. Σταύρος Σεκερτζής και ο Αναπληρωτής Ταμίας κ. Κώστας Μελετιάδης, του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης  ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-Σ.Ε.Θ.  κ. Ιωάννη Φωτιάδη, στην έδρα του Συνδέσμου στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντηση τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου πλαισίωσαν, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αραμπατζής Χρήστος καθώς και αριθμός μελών του Συνδέσμου. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και παραγωγική και πραγματοποιήθηκε μέσα σε θετικό κλίμα, βρίσκοντας όλους ομόφωνους στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, στους τρόπους αντιμετώπισης αυτών από την Πολιτεία, καθώς και σε άλλα θέματα που αφορούν την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Φωτιάδης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Θεσσαλονίκης, για τους σκοπούς-στόχους της ίδρυσης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης(Σ.Ε.Θ.)ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για την στήριξη των επιχειρηματιών και εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής αυτών, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης δίνουν καθημερινά μάχη για να επιβιώσουν. Τα υπάρχοντα προβλήματα δε των επιχειρήσεων, επιτείνονται περισσότερο, με τον ανταγωνισμό των γειτονικών χωρών, οι οποίες εισάγουν στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας τα προϊόντα τους, ως προερχόμενα από  την Ευρωπαϊκή Ένωση(Ε.Ε),απαιτώντας έτσι τη σοβαρή στήριξη της Πολιτείας.

Η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα, μείωση φόρων και εισφορών, νέες επενδύσεις και καλή ψυχολογία, η οποία κάθε άλλο εξυπηρετείται από αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος ανθρώπων που δεν πληρώνουν, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν, καθώς και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομολογίας για τις επιχειρήσεις ,που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, υπογράμμισε ο κ. Ιωάννης Φωτιάδης.

Στόχος μας είναι να ανοίξουμε για τις επιχειρήσεις μας νέους δρόμους στις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αποτελούν διέξοδο και πολλές φορές μονόδρομο για τα Ελληνικά προϊόντα, καθώς η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών έχει φτάσει στο ναδίρ. Όμως, η έξοδος σε νέες αγορές, προϋποθέτει πρόσθετες επενδύσεις στην ποιότητα, την έρευνα και την καινοτομία, είπε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας και  τη συνεχή συνδρομή του Ελλήνων Ευρωβουλευτών για τη διαρκή ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, σχετικά με ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης των Ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις, αλλά και για την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Ο κ. Ιωάννης Φωτιάδης και όλα τα μέλη του Συνδέσμου  κατά την συζήτηση με το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκαν στην απόγνωση που βρίσκονται οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι χρωστούν στο Δημόσιο διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέσω των δικαστικών τμημάτων εφοριών της Θεσσαλονίκης ,άρχισε ήδη να προχωρά σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτου, αποστέλλοντας τα σχετικά «ραβασάκια» στους πελάτες επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο –παλαιούς και υφιστάμενους- γνωστοποιώντας το ποσό της οφειλής του προμηθευτή τους και κατάσχοντας αναγκαστικά «στα χέρια σας ως τρίτου όσα οφείλετε ή μέλλετε να οφείλετε από συναλλαγή ως πελάτης» του οφειλέτη και «μέχρι του συνολικού ποσού που εκείνος χρωστά προς το Δημόσιο». Δηλαδή, κατάσχουν αναγκαστικά ακόμη και μελλοντικές πληρωμές για αγορές που ενδεχομένως θα κάνει κάποιος από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ και οι πελάτες κινδυνεύουν να «φορτωθούν» τα χρέη του προμηθευτή τους, εφόσον μεταξύ άλλων, δεν αποστείλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ιωάννης Φωτιάδης, προσθέτοντας ότι με τέτοια μέτρα, η καθημαγμένη ιδιωτική οικονομία, δέχεται ακόμη ένα ισχυρό χαστούκι και βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο τέλμα.

Όλοι συμφώνησαν, ότι τυχόν προσπάθειες της Πολιτείας δεν πρέπει να γίνονται μόνο προς την κατεύθυνση της «Νέας Επιχειρηματικότητας», αλλά απαιτείται να δίδεται ταυτόχρονα και το ανάλογο ενδιαφέρον και η δέουσα προσοχή στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες επιχειρήσεις, ώστε να αποφύγουν αυτές τελικά το «λουκέτο», που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

Τέλος κατά την συνάντηση υπήρχε ταύτιση απόψεων σε ζητήματα που έχουν σχέση με τη διασύνδεση, στην πράξη, της εκπαίδευσης με την Ελληνική αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας και την ανάγκη βελτίωσης του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρας μας, ώστε κάθε φορά να αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε ειδικότητες και δεξιότητες και πάνω σε αυτές τις ανάγκες να κινείται το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η δυαδική εκπαίδευση είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και θεωρείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, το καταλληλότερο μοντέλο για την ενσωμάτωση των νέων στην αγορά εργασίας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης Φωτιάδης, υπογραμμίζοντας πως πολλές επιχειρήσεις θα ήταν πρόθυμες σήμερα, να συνεργαστούν σε ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης το οποίο, ενδεχομένως , θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί εν μέρει από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Φωτιάδης  του  Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης ΝΕΟΙ  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ευχαρίστησε τον κ. Κωστόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Θεσσαλονίκης, για το ενδιαφέρον τόσο το δικό τους, όσο και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ και ευχήθηκε να συνεχιστεί η αμοιβαία συνεργασία στο μέλλον καθώς  και η  στήριξη τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, όσο και στους τρόπους επίλυσης αυτών.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Κωστόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη Φωτιάδη, τον κ. Αραμπατζή Χρήστο καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, για το εξαιρετικό κλίμα που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, την λεπτομερή ενημέρωση και την αξιόλογη και εποικοδομητική συζήτηση.

Υποσχέθηκε επίσης ότι η συνεργασία και η αμοιβαία υποστήριξη θα συνεχισθεί και στο μέλλον, ότι θα εξεταστούν τα προβλήματα που τέθηκαν από το Σύνδεσμο καθώς και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών αλλά και την βελτίωση της επιχειρηματικότητας, από την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και επιπλέον ότι θα σταλεί υπόμνημα στις αντίστοιχες Γραμματείες της Νέας Δεξιάς, ώστε αυτές να μελετηθούν και να ενταχθούν στο πολιτικό πρόγραμμα  της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, στους τομείς της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.

Γραφείο Τύπου
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>